Ένα από τα αγαπημένα μου Κέικ είναι το Red Velvet !! Το έχω φτιάξει όσο γλυκό αρέσει σε μένα, με το αγαπημένο μου φρόστιγκ τυριού. Πάμε να ζωγραφίσουμε και να παίξουμε με κόκκινο χρώμα, στη κουζίνα. Φτιάξτε το για αυτούς που αγαπάτε και θα σας αγαπήσουν ακόμα πιο πολύ !!
Red Velvet
Φτιάξτε το για αυτούς που αγαπάτε και θα τους καταπλήξετε !
Εργαλεία
- Μαρίζ
- Μπολ
- Στραγγιστήρι
- Σύρμα
- 3 Ταψιά 22 εκ.
Συστατικά
Για το κέικ
- 320 γρ Αλεύρι Κούλα
- 230 γρ Ξινόγαλα
- 220 γρ Ηλιέλαιο
- 200 γρ Ζάχαρη
- 120 γρ Γαλλικό Καφέ
- 10 γρ Μπέϊκιν Πάουντερ
- 5 γρ Κακάο
- 5 γρ Λευκό Ξύδι ή Μηλόξυδο
- 3 γρ Σόδα Φαγητού
- 1 πρέζα Αλάτι Μεσολογγίου
- 2 Βανιλλίνες
- 2 Αυγά
- Κόκκινο Χρώμα Ζαχαροπλαστικής
Για το φρόστινγκ τυριού
- 350 γρ Κρέμα Τυριού
- 150 γρ Άχνη Ζάχαρη
- 150 γρ Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 5 γρ Υγρή Βανίλια ή όποια άλλη θέλετε
Οδηγίες
Για το κέικ
- Ανάβουμε το φούρνο και ετοιμάζουμε 3 ταψιά, λαδώνουμε και βάζουμε λαδόκολλα.
- Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι και το κακάο.
- Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε με μια μαρίζ το ηλιέλαιο με τη ζάχαρη.
- Προσθέτουμε τα αυγά, το ξινόγαλα, τη σόδα, τη βανίλια, το κόκκινο χρώμα και χτυπάμε με σύρμα. Η ποσότητα για το χρώμα εξαρτάται πόσο κόκκινο θέλετε το κέικ σας.
- Συνεχίζοντας το ανακάτεμα, ρίχνουμε το ξύδι στο μείγμα.
- Ανακατεύουμε τα στερεά με τα υγρά, προσοχή δεν χτυπάμε πολύ ώρα. Τέλος προσθέτουμε τον καφέ.
- Μοιράζουμε το μείγμα στα ταψιά και ψήνουμε 30-40 λεπτά περίπου. Πάντα ελέγχουμε με οδοντογλυφίδα, δεν παραψήνουμε τα κέικ.
Για το φρόστινγκ τυριού
- Χτυπάμε το βούτυρο με την κρέμα για 2 λεπτά, προσθέτουμε την μισή άχνη ζάχαρη.
- Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε τη βανίλια και την υπόλοιπη άχνη. Βάζουμε το φρόστινγκ στο ψυγείο.
- Μόλις παγώσουν τα κέικ και η κρέμα, τελειώνουμε το Κέικ.
- Βάζουμε ενδιάμεσα και επάνω, στο κέικ το φρόστινγκ και λίγο τριμμένο κέικ.
Έξυπνα Μυστικά
Μπορείτε αντί για καφέ να βάλετε ζεστό νερό.
Το βούτυρο πρέπει να είναι μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου, όχι λιωμένο.
Για να στήσετε το κέικ πρέπει να είναι παγωμένα και τα δυο.
Μπορείτε να τα φτιάξετε και από το προηγούμενο βράδυ.
Το κέικ σκέτο και καλά τυλιγμένο διατηρείται και στην κατάψυξη.
Αν σας αρέσουν τα πολύ γλυκά μπορείτε να προσθέσετε 50 γρ ζάχαρη στο κέικ και 50 γρ άχνη στο φρόστινγκ.
Καλή επιτυχία περιμένω τα σχόλια και τις φωτογραφίες σας!!
Διατροφική Αξία
Θερμίδες: 471.02kcal | Υδατάνθρακες: 42.04g | Πρωτεΐνη: 5.03g | Λιπαρά: 32.17g | Κορεσμένα Λιπαρά: 11.83g | Φυτικές Ίνες: 0.7g | Σάκχαρα: 24.85g
Προσωπική σημείωση