Βασιλόπιτα Τσουρέκι με κάστανο και λευκή σοκολάτα, έχετε δοκιμάσει; Σας δίνω την συνταγή, να φτιάξετε εύκολη βασιλόπιτα τσουρέκι. Εννοείται σας έχω την πιο ξεκούραστη, χωρίς ζύμωμα συνταγή μου.
Εύχομαι σε όλους μας μια γλυκιά και νόστιμη χρονιά, γεμάτη αγάπη. Πάμε στην κουζίνα μου, να φτιάξουμε μαζί την βασιλόπιτα της Ελπίδας.
Βασιλόπιτα Τσουρέκι με κάστανο και λευκή σοκολάτα
Eίναι αγαπημένη μου γεύση, γι αυτό έπρεπε να μπει στο μπλόγκ !
Εργαλεία
- Κατσαρόλα
- Κουμπωτή Φόρμα 28 εκ.
- Μαρίζ
- Μπολ
- Σύρμα
Συστατικά
Για το τσουρέκι
- 380 γρ Αλεύρι Κούλα για τσουρέκι
- 170 ml Φρέσκο Γάλα χλιαρό
- 130 γρ Ζάχαρη
- 60 γρ Βούτυρο
- 9 γρ Ξηρή Μαγιά
- 2 Πορτοκάλια το ξύσμα
- 2 Αυγά
- 3 κ.σ. Καλαμποκέλαιο
- 1 κ.γ. Μαχλέπι
- 1 κ.γ. Κακουλέ
- 1 κ.γ. Υγρή Βανίλια ή όποια άλλη θέλετε
- ¼ κ.γ. Μαστίχα Χίου
- 1 πρέζα Αλάτι Μεσολογγίου
Για την κρέμα κάστανο
- 200 γρ Κάστανα βρασμένα
- 200 γρ Λευκή Κουβερτούρα
- 100 ml Φρέσκο Γάλα
- 50 γρ Ζάχαρη
- 2 κ.σ. Νερό
- 1 κ.σ. Αλεύρι Κούλα
- 1 κ.σ. Βούτυρο
Οδηγίες
Για την κρέμα κάστανο
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα βρασμένα κάστανα με 2 κ.σ. νερό.
- Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τη ζάχαρη και το Αλεύρι Κούλα.
- Τέλος το γάλα και το βούτυρο, ανακατεύουμε για 1 - 2 λεπτά. Μόλις γίνει κρέμα κατεβάζουμε και προσθέτουμε τη βανίλια.
- Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει τελείως η κρέμα.
Για το τσουρέκι
- Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη μαγιά και τα μυρωδικά και το αφήνουμε στην άκρη.
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, τη ζάχαρη και το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύομαι να λιώσει το βούτυρο, προσέχουμε να μην κάψει, το γάλα να είναι χλιαρό.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το αλάτι και τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα. Χτυπάμε με το σύρμα ή με ένα πιρούνι να ενωθούν τα υλικά.
- Προσθέτουμε στο μείγμα λίγο - λίγο το αλεύρι και απλά ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
- Το ζυμάρι ξεκολλάει από το μπολ, αλλά κολλάει δεν είναι σφιχτό. Με λαδωμένη σπάτουλα το αδειάζουμε σε λαδωμένο μπολ. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε περίπου 30-40 λεπτά, να γίνει διπλάσιο.
Για τελείωμα
- Βάζουμε μέσα στη ζύμη την κρέμα διπλώνουμε πάλι και τη βάζουμε στο ταψί. Αν βάλετε λαδόκολλα στο ταψί, βοηθάει όταν ξεφορμάρεται το τσουρέκι.
- Ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και σκεπάζουμε το ταψί.
- Μόλις φουσκώσει το τσουρέκι και δούμε ότι ο φούρνος ζεστάθηκε, αλείφουμε με κρόκο και λίγο νερό και ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου. Πάντα ανάλογα τον φούρνο σας και πως ψήνετε τα τσουρέκια.Έναρξη Χρονομέτρου Ψησίματος
- Αφήνουμε να κρυώσει τελείως και λιώνουμε σε μπεν μαρι την σοκολάτα.
- Αλείφουμε όλο το τσουρέκι με την λιωμένη σοκολάτα και στολίζουμε.
Έξυπνα Μυστικά
Αν χρειαστεί προσθέστε ελάχιστο αλεύρι, όχι πολύ.
Βοηθάει να λαδώσετε τα χέρια σας και το μπολ.
Αν έχετε μια σπάτουλα σαν χούφτα, δεν ακουμπάτε τη ζύμη, απλά διπλώνετε με την σπάτουλα, δε ζυμώνετε την ζύμη.
Αν σας αρέσει πιο γλυκό, μπορείτε να βάλετε πιο πολύ ζάχαρη.
Εγώ έφτιαξα λίγο κόκκινο γλάσο με άχνη ζάχαρη, βάζετε ότι θέλετε.
Μπορείτε να το αφήσετε με την σοκολάτα ή να βάλετε τρούφα.
Να κάνετε γραμμές με κουβερτούρα ή σοκολάτα γάλακτος.
Σας δίνω διάφορες ιδέες, διαλέξτε ή αυτοσχεδιάστε.
Καλή επιτυχία και του χρόνου με υγεία, αγάπη και χαμόγελα elpidas little corner !!
Διατροφική Αξία
Θερμίδες: 477.17kcal | Υδατάνθρακες: 70.84g | Πρωτεΐνη: 7.57g | Λιπαρά: 19.5g | Κορεσμένα Λιπαρά: 9.05g | Φυτικές Ίνες: 2.62g | Σάκχαρα: 29.82g