Σας έχω δώσει πολλές συνταγές για Κουραμπιέδες, όλες μια και μια. Ξέρετε ότι πάντα θέλω να μοιράζομαι μαζί σας, όλες τις συνταγές μου. Συνταγή της κουμπάρας μου Ελένης, την έχει από την γιαγιά της.
Αφού φτιάξαμε τα μελομακάρονα σειρά έχουν οι κουραμπιέδες. Δεν ξέρω εσείς, αλλά εγώ δεν θέλω να χάνονται οι παλιές συνταγές. Πάμε λοιπόν στην κουζίνα μου, να τους φτιάξουμε βήμα – βήμα.
Κουραμπιέδες
Mια παλιά, δοκιμασμένη συνταγή !
Εργαλεία
- Λαμαρίνα
- Μίξερ
- Σπάτουλα
Συστατικά
- 1000 γρ Αλεύρι Κούλα για όλες τις χρήσεις
- 250 γρ Βούτυρο
- 250 γρ Βούτυρο Αιγοπρόβειο λιωμένο
- 150 γρ Αμύγδαλα ψημένα
- ½ κούπα Άχνη Ζάχαρη
- ¼ ποτήρι Ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. Υγρή Βανίλια ή όποια άλλη θέλετε
- 1 πρέζα Αλάτι Μεσολογγίου
- Άχνη Ζάχαρη
Οδηγίες
- Χτυπάμε πολύ καλά το βούτυρο με την άχνη, 10 λεπτά περίπου.
- Προσθέτουμε σιγά - σιγά όλα τα υλικά, εκτός από το αλεύρι.
- Τελειώνουμε με το αλεύρι, μέχρι να ξεκολλήσει η ζύμη από το μπολ.
- Ανάβουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς και πλάθουμε.
- Εγώ έφτιαξα στρόγγυλα μπαλάκια, δίνετε ότι σχήμα θέλετε.
- Ψήνουμε 25 λεπτά περίπου, ανάλογα το φούρνο σας. Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο οι κουραμπιέδες, περίπου 15 λεπτά.Έναρξη Χρονομέτρου Ψησίματος
- Αχνίζουμε τους κουραμπιέδες και απολαμβάνουμε.
Έξυπνα Μυστικά
Καλές Γιορτές elpidas little corner !!
Διατροφική Αξία
Θερμίδες: 131.41kcal | Υδατάνθρακες: 13.66g | Πρωτεΐνη: 1.99g | Λιπαρά: 7.76g | Κορεσμένα Λιπαρά: 3.88g | Φυτικές Ίνες: 0.65g | Σάκχαρα: 2.37g
Προσωπική σημείωση