Ανάβουμε το φούρνο και ετοιμάζουμε 3 ταψιά, λαδώνουμε και βάζουμε λαδόκολλα.
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι και το κακάο.
Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε με μια μαρίζ το ηλιέλαιο με τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε τα αυγά, το ξινόγαλα, τη σόδα, τη βανίλια, το κόκκινο χρώμα και χτυπάμε με σύρμα. Η ποσότητα για το χρώμα εξαρτάται πόσο κόκκινο θέλετε το κέικ σας.
Συνεχίζοντας το ανακάτεμα, ρίχνουμε το ξύδι στο μείγμα.
Ανακατεύουμε τα στερεά με τα υγρά, προσοχή δεν χτυπάμε πολύ ώρα. Τέλος προσθέτουμε τον καφέ.
Μοιράζουμε το μείγμα στα ταψιά και ψήνουμε 30-40 λεπτά περίπου. Πάντα ελέγχουμε με οδοντογλυφίδα, δεν παραψήνουμε τα κέικ.
Για το φρόστινγκ τυριού
Χτυπάμε το βούτυρο με την κρέμα για 2 λεπτά, προσθέτουμε την μισή άχνη ζάχαρη.
Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε τη βανίλια και την υπόλοιπη άχνη. Βάζουμε το φρόστινγκ στο ψυγείο.
Μόλις παγώσουν τα κέικ και η κρέμα, τελειώνουμε το Κέικ.
Βάζουμε ενδιάμεσα και επάνω, στο κέικ το φρόστινγκ και λίγο τριμμένο κέικ.
Notes
Μπορείτε αντί για καφέ να βάλετε ζεστό νερό.Το βούτυρο πρέπει να είναι μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου, όχι λιωμένο.Για να στήσετε το κέικ πρέπει να είναι παγωμένα και τα δυο.Μπορείτε να τα φτιάξετε και από το προηγούμενο βράδυ.Το κέικ σκέτο και καλά τυλιγμένο διατηρείται και στην κατάψυξη.Αν σας αρέσουν τα πολύ γλυκά μπορείτε να προσθέσετε 50 γρ ζάχαρη στο κέικ και 50 γρ άχνη στο φρόστινγκ.Καλή επιτυχία περιμένω τα σχόλια και τις φωτογραφίες σας!!