Κεφτεδάκια Φακής με Λιγκουίνι. Αν κάποιος δεν τρώει κρέας, για αυτούς που νηστεύουν ή για τα παιδάκια που δεν αγαπάνε τις φακές. Ναι φακές αλλιώς, κεφτεδάκια με ζυμαρικά ή πατάτες, έτσι θα φάνε σίγουρα φακές. Και για εμάς που τις αγαπάμε μια διαφορετική πρόταση, γιατί πολλές φορές δεν θέλουμε να τρώμε συνέχεια τα ίδια και τα ίδια.
Κεφτεδάκια Φακής με Λιγκουίνι
Ο ιδανικός τρόπος να φάνε τα παιδιά σας όσπρια !
Εργαλεία
- Αντικολλητικό Τηγάνι
- Κατσαρόλα
- Λαμαρίνα
- Πολυκόφτης (Μούλτι)
- Σπάτουλα
Συστατικά
- 500 γρ Λιγκουίνι ή όποιο ζυμαρικό θέλετε
- 250 γρ Φακές
- ½ κούπα Αλεύρι Κούλα
- 1 Κρεμμύδι
- 1 Πατάτα
- 1 Καρότο βρασμένο
- 2 φέτες Ψωμί τη ψίχα
- 1 σκελίδα Σκόρδο
- 2 κ.σ. Ελαιόλαδο
- Αλάτι Μεσολογγίου
- Πιπέρι
- Κουρκουμάς
- Κάρρυ
- Κύμινο
- Πάπρικα
- Δυόσμος
- Μαϊντανός
Για τη σάλτσα τομάτας
- 3 Τομάτες ώριμες
- 1 Κρεμμύδι
- 1 Δαφνόφυλλο
- 1 σκελίδα Σκόρδο
- 2 κ.σ. Ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. Τοματοπελτέ
- ½ κ.σ. Ζάχαρη
- Αλάτι Μεσολογγίου
- Πιπέρι
- Ρίγανη
- Βασιλικός
Οδηγίες
- Βάζουμε τις φακές να βράσουν μόλις πάρουν βράση, κλείνουμε την φωτιά και αφήνουμε 30 λεπτά.
- Αφού περάσει η μισή ώρα βράζουμε τις φακές 5-10 λεπτά, ανάλογα τις φακές και τις στραγγίζουμε.
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σκόρδο, να γυαλίσουν 2-3 λεπτά.
- Περνάμε τις φακές για λίγο από το μούλτι, προσθέτουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε και αφήνουμε μισή ώρα στο ψυγείο.
Για τη σάλτσα τομάτας
- Συνεχίζουμε με την σάλτσα βάζουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σκόρδο και ανακατεύουμε, προσθέτουμε τον πελτέ, τις ντομάτες και τα μπαχαρικά και σιγοβράζουμε 15-20 λεπτά.
Για το τελείωμα
- Ανάβουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς, πλάθουμε κεφτεδάκια και τα βάζουμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα ψήνουμε 15-20 λεπτά.
- Βράζουμε τα ζυμαρικά 2 λεπτά λιγότερο από τον τελικό χρόνο και τα βάζουμε στην σάλτσα, σερβίρουμε με κεφτεδάκια φακής.
Έξυπνα Μυστικά
Αν δεν νηστεύετε μπορείτε να βάλετε 1 αυγό και τριμμένο τυρί.
Να προσθέσετε μανιτάρια ή να βάλετε τριμμένη φρυγανιά.
Μπορείτε αντί να τα ψήσετε να τα τηγανίσετε.
Αντί για τριμμένο τυρί από πάνω να βάλετε τριμμένο καρύδι και τριμμένη φρυγανιά, αφού τα περάσετε από το τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και μπαχαρικά.
Μπορείτε να βάλετε φακές που σας περίσσεψαν, αφού τις στραγγίσετε.
Καλή επιτυχία περιμένω τα σχόλια σας !!
Διατροφική Αξία
Θερμίδες: 1002.33kcal | Υδατάνθρακες: 172.44g | Πρωτεΐνη: 38.39g | Λιπαρά: 17.73g | Κορεσμένα Λιπαρά: 2.61g | Φυτικές Ίνες: 28.29g | Σάκχαρα: 13.22g
Προσωπική σημείωση