Τα έφτιαξα το πρωί και το απόγευμα είχαν εξαφανιστεί, αγαπάω πολύ τα μπισκότα και είμαι σίγουρη ότι τα αγαπάτε και εσείς το ίδιο. Ελάτε στην κουζίνα μου να φτιάξουμε μαζί Νηστίσιμα Μπισκότα Πορτοκαλιού και να πιούμε καφέ, τσάι ή σοκολάτα ότι θέλετε.
Νηστίσιμα Μπισκότα Πορτοκαλιού
Μπισκότα όλο άρωμα πανεύκολα τόσο νόστιμα, λιώνουν στο στόμα !
Εργαλεία
- Κουπ Πατ
- Λαμαρίνα
- 2 Μπολ
- Πλάστης ξύλινος
- Σπάτουλα
- Σύρμα
Συστατικά
- 4½ κούπες Αλεύρι Κούλα
- 1 κούπα Καλαμποκέλαιο
- 1 κούπα Ζάχαρη
- 1 κούπα Χυμό Πορτοκάλι
- 2 Πορτοκάλια το ξύσμα
- 1 κ.γ. Σόδα Φαγητού
- 2 κ.γ. Μπέϊκιν Πάουντερ
- ½ κ.γ. Κανέλα
Οδηγίες
- Βάζουμε σε ένα μπολ το καλαμποκέλαιο, το χυμό, το ξύσμα και την σόδα και ανακατεύοντας προσθέτουμε τη ζάχαρη και αφήνουμε στην άκρη.
- Σε άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν, την κανέλα, ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα υγρά στο αλεύρι.
- Ανακατεύουμε και ζυμώνουμε, μόλις καθαρίσει το μπολ, η ζύμη είναι έτοιμη, την αδειάζουμε σε αλευρωμένο πάγκο και αν κολλάει προσθέτουμε λίγο αλεύρι.
- Ανοίγουμε με τον πλάστη ένα φύλλο και κόβουμε με κουπ-πατ τα μπισκότα, ότι σχήμα θέλουμε.
- Αραδιάζουμε τα μπισκότα σε λαμαρίνα με λαδόκολλα και ψήνουμε, στον αέρα στους 180 βαθμούς για 8-10 λεπτά ανάλογα τον φούρνο σας.Έναρξη Χρονομέτρου Ψησίματος
Έξυπνα Μυστικά
Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε μαρμελάδα ή πραλίνα, να τα κάνετε γεμιστά.
Αν σας αρέσουν τραγανά τα ψήνετε 1-2 λεπτά παραπάνω.
Τα μπισκότα όταν κρυώσουν πάντα σφίγγουν, γι’ αυτό μην τα παραψήσετε.
Καλή επιτυχία περιμένω τα σχόλιά σας !!
Διατροφική Αξία
Θερμίδες: 123.1kcal | Υδατάνθρακες: 16.48g | Πρωτεΐνη: 1.5g | Λιπαρά: 5.75g | Κορεσμένα Λιπαρά: 0.47g | Φυτικές Ίνες: 0.42g | Σάκχαρα: 5.55g
Προσωπική σημείωση