Να σας κεράσω για την γιορτή μου. Διάλεξα μια συνταγή από τις πρώτες μου!! Πιο παλιά την έκανα πολύ συχνά είναι πολύ νόστιμη. Αυτοί που αγαπάνε τον καφέ θα την λατρέψουν. Αφού πήρα τόσες ευχές στην γιορτή μου να κάνω και ένα γλυκό.
Πάμε να δούμε πόσο εύκολα γίνεται Τούρτα Μόκα !
Τούρτα Μόκα
Μια τούρτα γεμάτη γεύση καφέ !
Εργαλεία
- Μίξερ
- Πινέλο Σιλικόνης
- Σπάτουλα
- Ταψί 30 χ 40 εκ.
Συστατικά
Για το παντεσπάνι
- 1½ κούπα Αλεύρι Κούλα
- ¾ κούπα Ζάχαρη
- 10 γρ Μπέϊκιν Πάουντερ
- 6 Αυγά
- ½ κ.γ. Υγρή Βανίλια ή όποια άλλη θέλετε
Για την κρέμα
- 1 φλ Χυμό Βερίκοκο
- 1 φλ Φρέσκο Γάλα
- 1 Μόρφατ
- 1 Ζαχαρούχο Γάλα
- 2 κ.σ. Κονιάκ
- 1 κ.σ. Ζεστό Νερό
- 3 κ.γ. Στιγμιαίο Καφέ
Οδηγίες
- Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει και να λιώσει η ζάχαρη.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Προσθέτουμε τη βανίλια και τέλος το αλεύρι με το μπέικιν (κοσκινισμένα με απαλές κινήσεις).
- Ψήνουμε γύρω στα 40-45 λεπτά, πάντα ελέγχουμε στο τέλος και ο χρόνος εξαρτάται πάντα από τον φούρνο μας.Έναρξη Χρονομέτρου Ψησίματος
- Χτυπάμε την μόρφατ για 10 λεπτά και μετά προσθέτουμε το ζαχαρούχο.
- Τέλος διαλύουμε τον καφέ στο νερό και το ρίχνουμε σιγά - σιγά στην κρέμα.
- Καραμελώνουμε και λίγα καρύδια να την κάνουμε πιο γιορτινή.
- Αν θέλουμε την αφήνουμε μόνο με κρέμα ή λίγη τριμμένη σοκολάτα.
- Αφού κρυώσει τελείως το παντεσπάνι το κόβουμε στη μέση, με ένα πινέλο περνάμε το παντεσπάνι με γάλα και κονιάκ, μετά με το χυμό, πάλι με πινέλο.
- Βάζουμε την μισή κρέμα ενδιάμεσα. Από πάνω κάνουμε το ίδιο με το παντεσπάνι.
- Βάζουμε την υπόλοιπη κρέμα και στολίζουμε όπως μου αρέσει με σοκολάτα ή καρύδια ή μόνο κρέμα.
- Έτσι εύκολα και απλά κάναμε Την Μόκα Μου.
Έξυπνα Μυστικά
Δοκιμάστε την είναι πεντανόστιμη !!
Διατροφική Αξία
Θερμίδες: 317.17kcal | Υδατάνθρακες: 49.04g | Πρωτεΐνη: 8.27g | Λιπαρά: 9.5g | Κορεσμένα Λιπαρά: 5.21g | Φυτικές Ίνες: 0.55g | Σάκχαρα: 35.82g
Προσωπική σημείωση