Οι σαλάτες είναι ότι καλύτερο για την καθημερινή μας διατροφή. Εγώ τις αγαπάω πιστεύω όλοι έχουν έστω και μια αγαπημένη σαλάτα. Θα φτιάξουμε μια ξεχωριστή για εμένα σαλάτα με ρεβίθια, τα κορίτσια μου την λάτρεψαν. Γίνεται πανεύκολα μπορείτε να μην βάλετε κάτι αν δεν σας αρέσει. Ρεβιθοσαλάτα, εγώ απλά θα σας πω δοκιμάστε την και τα λέμε!
Ρεβιθοσαλάτα
Ακόμα και αν δεν τρώτε ρεβίθια έτσι θα τα αγαπήσετε !
Εργαλεία
- Κατσαρόλα
- Κουτάλα Σαλάτας
- Σαλατιέρα
- Σουρωτήρι
Συστατικά
- 1 κούπα Ρεβίθια
- 1 συσκ. Καβουρόψιχα
- 1 Πορτοκάλι
- Ελιές Καλαμών ροδέλες
- Ρόκα baby
- Αλάτι Μεσολογγίου
- Πιπέρι
- Ελαιόλαδο
- Ξύσμα Λεμονιού
- Κρέμα Μπαλσάμικο λεμόνι ή πορτοκάλι
- Μουστοπιπεριά Ναουμίδη
Οδηγίες
- Πλένουμε τα ρεβίθια και τα βάζουμε σε κατσαρόλα να βράσουν. Μόλις αρχίζει και βράζει το νερό, κλείνουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.
- Την αφήνουμε ½ ώρα σκεπασμένη σε κλειστό μάτι. Μόλις περάσει το μισάωρο ξεπλένουμε, προσθέτουμε ζεστό νερό και βράζουμε τα ρεβίθια.
- Βράζουμε περίπου ½ ώρα και δοκιμάζουμε, ανάλογα τα ρεβίθια πάντα.
- Σε μια σαλατιέρα βάζουμε τα ρεβίθια, τις ελιές, την καβουρόψιχα (την καβουρόψιχα απλά την αφήνω σε καυτό νερό 1-2 λεπτά), τις φέτες πορτοκάλι και την μουστοπιπεριά (ή κόκκινη πιπεριά και κύβους φέτας).
- Προσθέτουμε την ρόκα, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, ξύσμα και χυμό λεμονιού και την κρέμα μπαλσάμικο .
Έξυπνα Μυστικά
Δεν λέω αναλογίες ότι σας αρέσει βάζετε πιο πολύ και πάντα δοκιμάζετε (μπορείτε να την κάνετε και νηστίσιμη).
Διατροφική Αξία
Θερμίδες: 322.11kcal | Υδατάνθρακες: 43.01g | Πρωτεΐνη: 13.32g | Λιπαρά: 11.03g | Κορεσμένα Λιπαρά: 1.42g | Φυτικές Ίνες: 8.54g | Σάκχαρα: 8.11g
Προσωπική σημείωση