Τηγανιά με πορτοκάλι

Τηγανιά με πορτοκάλι

Μια εύκολη και νόστιμη λύση στο τραπέζι σας είναι η τηγανιά, χοιρινή τηγανιά με πορτοκάλι. Ακόμα και όταν έχετε να μαγειρέψετε για φίλους, φτιάξτε και μια τηγανιά και θα με θυμηθείτε εξαφανίζεται αμέσως.

Τηγανιά με πορτοκάλι

Πάμε στην κουζίνα μου να φτιάξουμε παρέα, μια διαφορετική πολύ νόστιμη τηγανιά.

Υλικά

600 γρ χοιρινό μπούτι

2 κ.σ ελαιόλαδο

1 μέτριο κρεμμύδι (ολόκληρο)

1 κ.σ μέλι

Αλάτι-πιπέρι

1 ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού

1 κ.γ βούτυρο

Φέτες πορτοκαλιού

Οδηγίες

Βάζουμε το κρέας με το κρεμμύδι σε ένα βαθύ τηγάνι, σκεπάζουμε και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά 1 ώρα περίπου. Βγάζουμε από το τηγάνι το κρεμμύδι και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και μόλις πάρει χρώμα προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι (σε αυτό το σημείο αν θέλετε σβήνετε με ¼ κούπας λευκό κρασί). Σιγοβράζουμε και στο τέλος δυναμώνουμε την φωτιά να πάρει χρώμα.

Τηγανιά με πορτοκάλι

Σε ένα ποτήρι βάζουμε τον χυμό πορτοκαλιού και το μέλι ανακατεύουμε και το προσθέτουμε στο τηγάνι. Αφήνουμε 5 λεπτά να μείνει το κρέας με την σάλτσα, προσθέτουμε το βούτυρο και το βγάζουμε  σε  πιατέλα, περνάμε τις φέτες πορτοκαλιού από το τηγάνι και σερβίρουμε την τηγανιά με ρύζι ή πατάτες στη λαδόκολλα.

Τηγανιά με πορτοκάλι

Καλή επιτυχία περιμένω τα σχόλια σας !!

image_pdf
Κατεβάστε την συνταγή
image_print
Τυπώστε τη συνταγή

You might also like

Σχόλια (2)

  • Ευα 3 μήνες ago Απάντηση

    Πολυ ωραια συνταγη αλλα δεν καταλαβα κατι.. Οταν βαζουμε στο τηγανι το κρεας με το κρεμμυδι βαζουμε και νερακι και το σιγοβραζουμε???

    Elpida 3 μήνες ago Απάντηση

    Ευχαριστώ πολύ, όχι δεν βάζουμε νερό βγάζει νερό το κρέας με αυτό σιγοβράζει.

Γράψτε κάτι