Η Πίτα της Αγάπης

Η Πίτα της Αγάπης

Σήμερα θα φτιάξουμε παρέα μια πίτα όλο χρώμα, με κόκκινη κρέμα και τραγανό φύλλο. Σίγουρα θα την αγαπήσετε όπως και εγώ, είναι μια καρδιά όλο αγάπη.

Η Πίτα της Αγάπης

Πάμε στην κουζίνα μου να σας φτιάξω μια πίτα αλλιώτικη από τις άλλες, ξεχωριστή μοναδική Πίτα της Αγάπης.

Υλικά για την ζύμη

150 γρ αλεύρι Κούλα

½  κ.γ αλάτι

1 κ.γ ζάχαρη

1 κ.γ ξύδι

1 κ.σ ελαιόλαδο

80 γρ περίπου νερό

Υλικά για την κρέμα

250 γρ φρέσκο γάλα

30 γρ ζάχαρη

1 κ.γ υγρή βανίλια

30 γρ σιμιγδάλι

20 γρ βούτυρο

150 γρ κρέμα τυριού

50 γρ γλυκό κουταλιού βύσσινο (χωρίς σιρόπι)

Κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

Ξύσμα λεμονιού

Για τα φύλλα και επάνω

80 γρ καλαμποκέλαιο

Προαιρετικά ζάχαρη με κόκκινο χρώμα

 Φόρμα  σε σχήμα καρδιάς ή ταψί 22 εκ.

Οδηγίες  για την κρέμα

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, την ζάχαρη και το σιμιγδάλι, ανακατεύουμε και μόλις πήξει η κρέμα προσθέτουμε το βούτυρο και ξύσμα λεμονιού, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από την φωτιά. Σκεπάζουμε με μεμβράνη να ακουμπάει την κρέμα και την αφήνουμε να κρυώσει τελείως στο ψυγείο.

Η Πίτα της Αγάπης

Συνεχίζουμε με τη ζύμη. Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά της ζύμης και ζυμώνουμε, μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη να μην κολλάει στα χέρια μας. Αφήνουμε 10 λεπτά την ζύμη σκεπασμένη να ξεκουραστεί και την χωρίζουμε στα 4. Προσθέτουμε στην κρέμα το χρώμα, το τυρί, το γλυκό βύσσινο και ανακατεύουμε.

Η Πίτα της Αγάπης

Ανοίγουμε λεπτό φύλλο και το βάζουμε σε λαδωμένο ταψί ανοίγουμε και το δεύτερο το βάζουμε από πάνω λαδώνουμε και πασπαλίζουμε με ζάχαρη, βάζουμε την κρέμα και συνεχίζουμε το ίδιο με τα άλλα 2 φύλλα.

Η Πίτα της Αγάπης

Πασπαλίζουμε με κόκκινη ζάχαρη την πίτα και ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 35 λεπτά περίπου, ανάλογα τον φούρνο.

Η Πίτα της Αγάπης

Μόλις ψηθεί η πίτα αν θέλετε πασπαλίζετε με έξτρα ζάχαρη, για πιο τραγανό αποτέλεσμα.

Η Πίτα της Αγάπης

Μυστικά

Μπορείτε να βάλετε ζάχαρη με χρώμα ζαχαροπλαστικής, και να το φυλάξετε σε ένα βάζο για τα γλυκά σας.

Αν θέλετε προσθέστε αντί για βύσσινο, γλυκό κεράσι.

Τα φύλλα πρέπει να είναι πολύ λεπτά και σουρωτά, για να γίνει λεπτή και τραγανή η πίτα σας.

Η Πίτα της Αγάπης

Καλή επιτυχία περιμένω τα σχόλια σας !!

image_pdf
Κατεβάστε την συνταγή
image_print
Τυπώστε τη συνταγή

You might also like

Κανενα σχόλιο

Γράψτε κάτι