Κάποιες φορές, δεν ξέρω αν συμβαίνει και σε σας, ενώ μας αρέσει πολύ ένα φαγητό ή ένα γλυκό δεν το φτιάχνουμε όσο συχνά θα θέλαμε. Βρήκα φρέσκα λαζάνια και έγινε ακόμα πιο νόστιμο, έτσι ήρθε η ώρα να μοιραστώ την συνταγή μου μαζί σας.
Λαζάνια
Ένα από τα αγαπημένα μου φαγητά είναι τα λαζάνια, αν και δεν το φτιάχνω συχνά !
Εργαλεία
- Κατσαρόλα
- Μαρίζ
- Ξύλινη Κουτάλα
- Πολυκόφτης (Μούλτι)
- Σύρμα
- Σπάτουλα Σερβιρίσματος
- Ταψί 30 χ 40 εκ.
- Αντικολλητικό Τηγάνι
Συστατικά
- 500 γρ Λαζάνια φρέσκα κατά προτίμηση
Για τον κιμά
- 600 γρ Κιμά Μοσχαρίσιο
- 2 Τομάτες ώριμες ή σπιτική σάλτσα τομάτας
- 1 Κρεμμύδι
- 1 Δαφνόφυλλο
- 3 κ.σ. Ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. Τοματοπελτέ
- 1 πρέζα Αλάτι Μεσολογγίου
- 1 πρέζα Πιπέρι
- Μαϊντανός ψιλοκομμένο
Για τη μπεσαμέλ
- 1200 γρ Φρέσκο Γάλα
- 120 γρ Αλεύρι Κούλα
- 120 γρ Βούτυρο
- 50 γρ Πεκορίνο
- 1 πρέζα Αλάτι Μεσολογγίου
- 1 πρέζα Πιπέρι
- 1 πρέζα Μοσχοκάρυδο
Για επικάλυψη και ενδιάμεσα
- 250 γρ Πεκορίνο
- 30 γρ Βούτυρο
- 20 γρ Φρυγανιά τριμμένη
Οδηγίες
Για τον κιμά
- Βάζουμε σε ένα τηγάνι το λάδι και τον κιμά και δεν ανακατεύουμε καθόλου. Μόλις αλλάξει χρώμα απλά τον γυρνάμε, να ψηθεί και από την άλλη μεριά.
- Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε. Τέλος τον πελτέ να ψηθεί και τελειώνουμε με την ντομάτα και το νερό.
- Θα είναι έτοιμος σε 10-15 λεπτά σε μέτρια φωτιά και όταν δούμε ότι δεν έχει υγρά. Πριν τον κατεβάσουμε από την φωτιά, προσθέτουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Για τη μπεσαμέλ
- Βάζουμε το βούτυρο και το αλεύρι στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε να ψηθεί το αλεύρι και να αλλάξει χρώμα προσθέτουμε και τα μπαχαρικά.
- Ρίχνουμε λίγο-λίγο το χλιαρό γάλα και ανακατεύουμε ζωηρά, μέχρι να πήξει η κρέμα.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το πεκορίνο και ανάβουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
Για τελείωμα
- Βουτυρώνουμε ελαφρώς το ταψί και προσθέτουμε δύο κουταλιές μπεσαμέλ.
- Στρώνουμε μια σειρά λαζάνια στο ταψί και μία στρώση κιμά και μπεσαμέλ, προσθέτουμε τριμμένο πεκορίνο.
- Άλλη μία στρώση λαζάνια κιμά μπεσαμέλ και πεκορίνο. Συνεχίζουμε μέχρι να γεμίσει το ταψί και να τελειώσουν τα υλικά μας.
- Τελειώνουμε με λαζάνια, κιμά, μπεσαμέλ και πεκορίνο, τέλος ρίχνουμε πάνω τριμμένη φρυγανιά και βούτυρο.
- Σκεπάζουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.Έναρξη Χρονομέτρου Ψησίματος
- Βγάζουμε τη λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε αλλά 10-15 λεπτά, να πάρει χρώμα. Ανάλογα το φούρνο σας και πως ψήνει.
Έξυπνα Μυστικά
Αν δεν έχετε Πεκορίνο μπορείτε να βάλετε κεφαλοτύρι.
Μπορείτε να το φτιάξετε με κοκκινιστό κρέας που σας έχει περισσέψει.
Να χρησιμοποιήσετε αντί για μοσχαρίσιο κιμά, κιμά κοτόπουλο.
Καλή επιτυχία και περιμένω τα σχόλια σας !
Διατροφική Αξία
Θερμίδες: 493.36kcal | Υδατάνθρακες: 33.36g | Πρωτεΐνη: 22.33g | Λιπαρά: 29.88g | Κορεσμένα Λιπαρά: 14.65g | Φυτικές Ίνες: 0.66g | Σάκχαρα: 5.35g