Λαδερή Χορτόπιτα με μανιτάρια

Λαδερή Χορτόπιτα με μανιτάρια

Πάμε πάλι στις αγαπημένες μου πίτες ένα θέμα που δεν τελειώνει ποτέ. Μπορείτε να την φτιάξετε και να την προσαρμόσετε στα γούστα σας. Χωρίς αυγά λαδερή νηστίσιμη και όμως τόσο νόστιμη. Προσπαθήστε αν δεν έχετε φτιάξει σπιτικό φύλλο είναι εύκολο.

Λαδερή Χορτόπιτα με μανιτάρια

Αρκεί πολύ αγάπη και όρεξη για να  φτιάξετε μόνοι σας μια πίτα. Πάμε να φτιάξουμε βήμα – βήμα την λαδερή  χορτόπιτα μου.

Συνταγή για τη ζύμη δείτε την εδώ.

Υλικά για την γέμιση

2 μέτρια κρεμμύδια

1 κ.σ μπαλσάμικο

½  κ.σ ζάχαρη

200 γρ μανιτάρια φρέσκα ή κονσέρβα

3 κ.σ τραχανά

400 γρ διάφορα χόρτα (σπανάκι-πράσο-λάπατα-δυόσμο-άνηθο-φρέσκο κρεμμύδι)

½  φλ καλαμποκέλαιο

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα βάζουμε σε τηγάνι με 2 κ.σ λάδι, αφήνουμε για 10 λεπτά περίπου να γυαλίσουν προσθέτουμε το μπαλσάμικο, την ζάχαρη και τέλος τα μανιτάρια σε φέτες. Ανακατεύουμε 2-3 λεπτά και κατεβάζουμε από την φωτιά αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να κρυώσει.

Λαδερή Χορτόπιτα με μανιτάρια

Ρίχνουμε στην γέμιση τον τραχανά, τα χόρτα και το καλαμποκέλαιο και ανακατεύουμε (τα χόρτα απλά τα πλένουμε τα χοντροκόβουμε και τα σκουπίζουμε).  Η γέμιση μας πρέπει να είναι τελείως κρύα να μη νοτίσουν τα φύλλα μας.

Λαδερή Χορτόπιτα με μανιτάρια

Συνεχίζουμε ακριβώς όπως φτιάχνουμε και την Τυρόπιτα (Δείτε τη συνταγή εδώ)

Λαδερή Χορτόπιτα με μανιτάρια

Δοκιμάστε την είναι «Για πολλά respect «όπως είπε η φίλη μου Εύα!

image_pdf
Κατεβάστε την συνταγή
image_print
Τυπώστε τη συνταγή

You might also like

Κανενα σχόλιο

Γράψτε κάτι