Μελομακάρονα από τα παλιά

Μελομακάρονα από τα παλιά

Τα Μελομακάρονα της κυρά Άννας από τα παλιά. Σήμερα θα μοιραστώ μαζί σας μια ξεχωριστή συνταγή. Από έναν ξεχωριστό άνθρωπο την κυρά Άννα, γειτόνισσα μου. Πάντα με έβλεπε απέναντι από το παράθυρο και χαιρόταν, με καμάρωνε μέσα στην κουζίνα μου.

Μελομακάρονα από τα παλιά

Μου έλεγε τόσο καλά λόγια και ήταν τόσο ξεχωριστή. Έτσι το λιγότερο που θα μπορούσα να κάνω ήταν να φτιάξω, την συνταγή της και να την μοιραστώ μαζί σας.

Διαβάστε την και να την φτιάξετε, αξίζει πολλά !

Υλικά

1 ½  κούπα σπορέλαιο

½  κούπα ελαιόλαδο

1 κ.γ σόδα

½  κούπα ζάχαρη

1 κούπα χυμό πορτοκαλιού

2 κ.γ μπεικιν

½  κ.γ γαρύφαλλο

1 φλ του καφέ κονιάκ

2 κ.γ κανέλα

αλεύρι 800 γρ περίπου

ξύσμα πορτοκαλιού

Υλικά για τη Γέμιση

½  κούπα καρύδια

γαρίφαλο

κανέλα

ζάχαρη

Υλικά για το Σιρόπι

3 κούπες νερό

2 κούπες ζάχαρη

1 κούπα μέλι

1 ξύλο κανέλας

5 γαρίφαλα

½  κούπα καρύδια

Εκτέλεση

Βάζουμε σε ένα μπολ τα λάδια, το χυμό, το ξύσμα, τη ζάχαρη, το κονιάκ και τη σόδα και ανακατεύουμε με σύρμα. Σε άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τη κανέλα και το γαρίφαλο, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Μελομακάρονα από τα παλιά

Ανάβουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και βάζουμε λαδόκολλα σε 2 λαμαρίνες. Προσθέτουμε το αλεύρι στο μείγμα με το λάδι και ανακατεύουμε. Μόλις ξεκολλήσει η ζύμη από το μπολ πλάθουμε τα μελομακάρονα. Γεμίζουμε τα μελομακάρονα με καρύδι, ζάχαρη, γαρίφαλο, κανέλα. Τα κλείνουμε καλά και ψήνουμε για 15-20 λεπτά.

Μελομακάρονα από τα παλιά

 Όση ώρα ψήνονται τα μελομακάρονα ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βράζουμε όλα τα υλικά για 5 λεπτά και χαμηλώνουμε την φωτιά. Μόλις ψηθούν τα μελομακάρονα αφήνουμε 2-3 λεπτά να κρυώσουν. Τα σιροπιάζομαι λίγα – λίγα και τελειώνουμε με τριμμένα καρύδια.

Μελομακάρονα από τα παλιά

Μυστικά

Όταν σιροπιάζω τα μελομακάρονα έχω το σιρόπι σε χαμηλή φωτιά.

Όσο πιο πολύ τα αφήσετε στο σιρόπι, τόσο μαλακώνουν.

Την συνταγή δεν την πείραξα καθόλου, απλά μέτρησα το αλεύρι.

Μελομακάρονα από τα παλιά

Η κυρά Άννα θα χαιρόταν και θα με καμάρωνε, όπως μου έλεγε πάντα. Καλή επιτυχία elpidas little corner !!

image_pdf
Κατεβάστε την συνταγή
image_print
Τυπώστε τη συνταγή

You might also like

Κανενα σχόλιο

Γράψτε κάτι