Βάζουμε σε ένα τηγάνι το λάδι και τον κιμά και δεν ανακατεύουμε καθόλου. Μόλις αλλάξει χρώμα απλά τον γυρνάμε, να ψηθεί και από την άλλη μεριά.
Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε. Τέλος τον πελτέ να ψηθεί και τελειώνουμε με την ντομάτα και το νερό.
Θα είναι έτοιμος σε 10-15 λεπτά σε μέτρια φωτιά και όταν δούμε ότι δεν έχει υγρά. Πριν τον κατεβάσουμε από την φωτιά, προσθέτουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Για τη μπεσαμέλ
Βάζουμε το βούτυρο και το αλεύρι στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε να ψηθεί το αλεύρι και να αλλάξει χρώμα προσθέτουμε και τα μπαχαρικά.
Ρίχνουμε λίγο-λίγο το χλιαρό γάλα και ανακατεύουμε ζωηρά, μέχρι να πήξει η κρέμα.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το πεκορίνο και ανάβουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
Για τελείωμα
Βουτυρώνουμε ελαφρώς το ταψί και προσθέτουμε δύο κουταλιές μπεσαμέλ.
Στρώνουμε μια σειρά λαζάνια στο ταψί και μία στρώση κιμά και μπεσαμέλ, προσθέτουμε τριμμένο πεκορίνο.
Άλλη μία στρώση λαζάνια κιμά μπεσαμέλ και πεκορίνο. Συνεχίζουμε μέχρι να γεμίσει το ταψί και να τελειώσουν τα υλικά μας.
Τελειώνουμε με λαζάνια, κιμά, μπεσαμέλ και πεκορίνο, τέλος ρίχνουμε πάνω τριμμένη φρυγανιά και βούτυρο.
Σκεπάζουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.Έναρξη Χρονομέτρου Ψησίματος
Βγάζουμε τη λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε αλλά 10-15 λεπτά, να πάρει χρώμα. Ανάλογα το φούρνο σας και πως ψήνει.
Notes
Αν δεν έχετε Πεκορίνο μπορείτε να βάλετε κεφαλοτύρι.Μπορείτε να το φτιάξετε με κοκκινιστό κρέας που σας έχει περισσέψει.Να χρησιμοποιήσετε αντί για μοσχαρίσιο κιμά, κιμά κοτόπουλο.Καλή επιτυχία και περιμένω τα σχόλια σας !