Παπουτσάκια

Παπουτσάκια

Άλλο ένα καλοκαιρινό αγαπημένο φαγητό, αν νομίζετε ότι είναι δύσκολο και δεν είναι ελαφρύ φαγητό θα σας αλλάξω γνώμη. Θα το φτιάξουμε παρέα να δείτε ότι δεν είναι και τόσο δύσκολο.

Παπουτσάκια

Και αν ψήσουμε τις μελιτζάνες θα γίνει πολύ πιο ελαφρύ. Πάμε στην κουζίνα μου να φτιάξουμε παρέα τα πιο νόστιμα παπουτσάκια.

Υλικά

3-4 μέτριες μελιτζάνες φλάσκες

30 γρ Ελαιόλαδο

Αλάτι-πιπέρι-θυμάρι

Για τον κιμά

250 γρ μοσχαρίσιο κιμά

30 γρ ελαιόλαδο

1 μέτριο κρεμμύδι

Αλάτι-πιπέρι-δαφνόφυλλο

1 κ.γ πελτέ

2- 3 ώριμες ντομάτες ή σάλτσα ντομάτας

50 γρ κεφαλοτύρι τριμμένο

Για την Κρέμα

30 γρ βούτυρο

40 γρ αλεύρι

300 γρ γάλα

Πρέζα μοσχοκάρυδο

50 γρ κεφαλοτύρι

Επάνω πριν το ψήσιμο

30 γρ φρυγανιά τριμμένη

30 γρ κεφαλοτύρι τριμμένο

Οδηγίες

Παπουτσάκια

Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση με το κοτσάνι και τις χαράζουμε σταυρωτά, τις λαδώνουμε και προσθέτουμε τα μπαχαρικά. Ψήνουμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα στους 190 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.

Παπουτσάκια

Ετοιμάζουμε τον κιμά και την κρέμα όπως στο Παστίτσιο και στήνουμε τα παπουτσάκια, πατάμε με ένα πιρούνι τις μελιτζάνες και βάζουμε κιμά, κρέμα και τέλος τριμμένη φρυγανιά και κεφαλοτύρι.

Παπουτσάκια

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει το χρώμα που μας αρέσει, 30 λεπτά περίπου και σερβίρουμε με φέτα ή γιαούρτι.

Παπουτσάκια

Καλή επιτυχία περιμένω τα σχόλια σας !!

image_pdf
Κατεβάστε την συνταγή
image_print
Τυπώστε τη συνταγή

You might also like

Κανενα σχόλιο

Γράψτε κάτι