Μηλόπιτα στο τηγάνι. Ναι εύκολα και πολύ νόστιμα σε λίγα λεπτά τρώτε Μηλόπιτα. Τέλεια ιδέα αν θέλετε γλυκό και έχετε 2 μήλα στο σπίτι. Πάμε στην κουζίνα μου να φτιάξουμε τηγανητή Μηλόπιτα.
Μηλόπιτα στο τηγάνι
Με ελάχιστα υλικά και τόσο πλούσια γεύση θα την αγαπήσετε !
Εργαλεία
- Αντικολλητικό Τηγάνι
- Σπάτουλα
- Σύρμα
Συστατικά
Για τη ζύμη
- 100 γρ Αλεύρι Κούλα κοσκινισμένο
- 60 γρ Βούτυρο λιωμένο
- ½ κούπα Ζάχαρη
- ½ κούπα Φρέσκο Γάλα
- 2 Αυγά
- 1 κ.γ. Μπέϊκιν Πάουντερ
- 1 πρέζα Αλάτι Μεσολογγίου
Οδηγίες
- Σε ένα τηγάνι 25 εκ βάζουμε το βούτυρο, το μέλι και τα φρούτα κομμένα καρέ.
- Προσθέτουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε περίπου 10 λεπτά να πάρουν χρώμα.
- Μέχρι να γίνουν τα φρούτα ετοιμάζουμε το μείγμα του κέικ.
- Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και το αλάτι με αυγοδάρτη.
- Προσθέτουμε το γάλα με το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι με το μπέικιν στο μείγμα με τα αυγά, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
- Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τα μήλα.
- Σκεπάζουμε με ένα καπάκι το τηγάνι και χαμηλώνουμε την φωτιά για 10 λεπτά.
- Αναποδογυρίζουμε σαν ομελέτα μπορείτε και με ένα πιάτο αν σας βοηθάει.
- Αφήνουμε άλλα 5 λεπτά και η Μηλόπιτα είναι έτοιμη αφήνουμε για 5 λεπτά.
- Πασπαλίζουμε με λίγη άχνη και κανέλα και έχουμε τέλεια μυρωδάτη Μηλόπιτα.
Έξυπνα Μυστικά
Τη συγκεκριμένη συνταγή την έκανα και στα εγκαίνια του Παντοπωλείου σέσουλα στη Θεσσαλονίκη.
Καλή Επιτυχία και περιμένω τα σχόλια σας !!
Διατροφική Αξία
Θερμίδες: 222.12kcal | Υδατάνθρακες: 31.75g | Πρωτεΐνη: 3.36g | Λιπαρά: 9.25g | Κορεσμένα Λιπαρά: 5.41g | Φυτικές Ίνες: 1.5g | Σάκχαρα: 20.42g
Προσωπική σημείωση