Αν με ρωτούσατε ποια φαγητά θεωρώ δύσκολα, σίγουρα δεν θα σας έλεγα το Παστίτσιο. Αλήθεια το φτιάχνω από πολύ μικρή και έτσι πως το φτιάχνω το θεωρώ πολύ εύκολο. Η συνταγή που θα μοιραστώ μαζί σας, είναι από τις πρώτες μου συνταγές. Ήταν το αγαπημένο φαγητό του μπαμπά μου και όχι άδικα αφού είναι τέλειο.
Σίγουρα υπάρχουν πολλές συνταγές για παστίτσιο και όλοι το φτιάχνετε σπίτι σας. Υπάρχουν όμως και φίλοι μου που μου ζητάνε και αυτές τις συνταγές, σταθερή αξία. Πάμε λοιπόν να μοιραστώ μαζί σας, το δικό μου αγαπημένο Εύκολο Παστίτσιο.
Εύκολο Παστίτσιο
Κλασσική συνταγή !
Εργαλεία
- Κατσαρόλα
- Σουρωτήρι
- Σπάτουλα
- Σύρμα
- Ταψί
Συστατικά
- 500 γρ Μακαρόνι Νο 3
- 500 γρ Κιμά Μοσχαρίσιο
- 250 γρ Κεφαλοτύρι
- ½ κούπα Νερό
- 2 Τομάτες ώριμες
- 1 Δαφνόφυλλο
- 1 Κρεμμύδι
- 3 κ.σ. Ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. Βούτυρο
- 1 κ.γ. Τοματοπελτέ
- Αλάτι Μεσολογγίου
- Πιπέρι
Για την κρέμα
- 700 γρ Φρέσκο Γάλα
- 70 γρ Βούτυρο
- 70 γρ Αλεύρι Κούλα
- 3 κ.σ. Φρυγανιά τριμμένη
- 3 κ.σ. Κεφαλοτύρι
- 3 κ.σ. Μαϊντανός
- 1 κ.σ. Βούτυρο
- 1 πρέζα Μοσχοκάρυδο
Οδηγίες
Για τον κιμά
- Βάζουμε σε ένα τηγάνι το λάδι και τον κιμά και δεν ανακατεύουμε καθόλου. Μόλις αλλάξει χρώμα απλά τον γυρνάμε ,να ψηθεί και από την άλλη μεριά.
- Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε. Τέλος τον πελτέ να ψηθεί και τελειώνουμε με την ντομάτα και το νερό.
- Θα είναι έτοιμος σε 10-15 λεπτά σε μέτρια φωτιά και όταν δούμε ότι δεν έχει υγρά. Πριν τον κατεβάσουμε από την φωτιά, προσθέτουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Για τα μακαρόνια
- Συνεχίζουμε με τα μακαρόνια τα βράζουμε όσο λέει η συσκευασία. Στραγγίζουμε τα μακαρόνια όσο είναι ζεστά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.
Για την κρέμα
- Και τελειώνουμε με την κρέμα, βάζουμε το βούτυρο και το αλεύρι στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε να ψηθεί το αλεύρι και να αλλάξει χρώμα προσθέτουμε και τα μπαχαρικά.
- Ρίχνουμε λίγο-λίγο το χλιαρό γάλα και ανακατεύουμε ζωηρά, μέχρι να πήξει η κρέμα.
- Κατεβάζουμε από την φωτιά και ανάβουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς.
Και για τελείωμα
- Βουτυρώνουμε το ταψί και ρίχνουμε κάτω τριμμένη φρυγανιά και πάνω τα μισά μακαρόνια.
- Ρίχνουμε πάνω από τα μακαρόνια τριμμένο κεφαλοτύρι, κιμά και πάλι λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι.
- Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα μακαρόνια, κεφαλοτύρι και τελειώνουμε με την κρέμα.
- Επάνω από την κρέμα βάζουμε τριμμένο κεφαλοτύρι, φρυγανιά και κομμάτια βούτυρο.
- Ψήνουμε το Παστίτσιο 50 λεπτά περίπου και ανάλογα πως ψήνει ο φούρνος σας.Έναρξη Χρονομέτρου Ψησίματος
Έξυπνα Μυστικά
Μπορείτε να φτιάξετε το παστίτσιο με πένες ή κοφτά μακαρόνια.
Αν θέλετε ανακατεύετε τα μακαρόνια με τον κιμά, πριν τα βάλετε στο ταψί.
Αν δεν έχετε κεφαλοτύρι, μπορείτε να βάλετε φέτα ή όποιο τυρί έχετε.
Καλή επιτυχία elpidas little corner !!
Διατροφική Αξία
Θερμίδες: 799.33kcal | Υδατάνθρακες: 63.6g | Πρωτεΐνη: 32.86g | Λιπαρά: 45.54g | Κορεσμένα Λιπαρά: 22.41g | Φυτικές Ίνες: 3.15g | Σάκχαρα: 8.07g
Προσωπική σημείωση