Η Λαγάνα μου

Η Λαγάνα μου

Έφτιαξα Λαγάνες, εννοείται ότι η ζύμη δεν θέλει ζύμωμα, μπορείτε να τις φτιάξετε το βράδυ και να τις ψήσετε το πρωί. Με σπιτικό ταχίνι, αφράτες μέσα και τραγανές απ’ έξω, είμαι σίγουρη ότι θα τις φτιάχνετε συνέχεια και όχι μόνο μια φορά τον χρόνο.

Πάμε να δείτε πως τις έφτιαξα, ένα θα σας πω ετοιμάστε ταραμά ελιές και χαλβά.

Υλικά για το ταχίνι

100 γρ σουσάμι

50 γρ ηλιέλαιο

Πρέζα αλάτι

Υλικά για 2 Λαγάνες

400 γρ. αλεύρι Κούλα

100 γρ. σιμιγδάλι

8 γρ μαγιά ξερή

15 γρ μέλι ή ζάχαρη

50 γρ ταχίνι

320 γρ χλιαρό νερό

10 γρ Αλάτι

Επάνω πριν το ψήσιμο

50 γρ νερό

15 γρ ζάχαρη

80 γρ σουσάμι

Οδηγίες για το ταχίνι

Βάζουμε το σουσάμι σε αντικολλητικό τηγάνι και ψήνουμε 2-3 λεπτά, αφήνουμε να κρυώσει 1-2 λεπτά και το βάζουμε στο μούλτι. Μόλις λιώσει το σουσάμι προσθέτουμε το ηλιέλαιο  και τέλος το αλάτι, φυλάμε το ταχίνι σε βάζο.

 

Οδηγίες για τις Λαγάνες

Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το σιμιγδάλι, την μαγιά, το μέλι και το ταχίνι και ανακατεύουμε. Στο χλιαρό νερό διαλύουμε το αλάτι και το προσθέτουμε στο αλεύρι, ανακατεύουμε με ξύλινο κουτάλι μέχρι να καθαρίσει το μπολ.

Βάζουμε την ζύμη σε λαδωμένο μπολ, σκεπάζουμε και αφήνουμε μια ώρα σε ζεστό μέρος να φουσκώσει. Διπλώνουμε την ζύμη να ξεφουσκώνει, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε  στον πάγκο της κουζίνας ή στο ψυγείο όλο το βράδυ.

Το πρωί διπλώνουμε και ξεφουσκώσουμε την ζύμη, αδειάζουμε σε αλευρωμένο πάγκο την χωρίζουμε στα δύο δίνουμε σχήμα στενόμακρο σχήμα στις λαγάνες και κάνουμε τρύπες με τα δάχτυλα.

Σκεπάζουμε και αφήνουμε 40 λεπτά να φουσκώσουν, ανακατεύουμε το νερό με την ζάχαρη και αλείφουμε τις λαγάνες, πασπαλίζουμε με σουσάμι, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20-25 λεπτά ανάλογα τον φούρνο σας.

Καλή επιτυχία περιμένω τα σχόλια σας !!

image_pdf
Κατεβάστε την συνταγή
image_print
Τυπώστε τη συνταγή

You might also like

Κανενα σχόλιο

Γράψτε κάτι