Το Κριθαρότο μου

Κριθαρότο

Θα μοιραστώ μαζί σας μια από τις αγαπημένες μου συνταγές, αυτές που όταν πεινάς σε ένα τέταρτο έχεις φάει. Την έχω φτιάξει τόσες πολλές φορές, και με έχει βγάλει πολλές φορές από δύσκολη θέση όταν δεν έχω φαγητό.

Κριθαρότο

 

Όποιος δοκίμασε το κριθαρότο μου ζήτησε δεύτερο και τρίτο πιάτο, το φτιάχνω με πάρα πολλές παραλλαγές σήμερα θα φτιάξουμε μαζί κριθαρότο με μανιτάρια.

Υλικά

1 λίτρο ζωμό λαχανικών

400 γρ κριθαράκι

500 γρ μανιτάρια

60 γρ. λευκό κρασί

50 γρ ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο

Αλάτι – πιπέρι – κουρκουμά

150 γρ  πεκορίνο Αμφιλοχίας

50 γρ βούτυρο

Χυμό και ξύσμα λεμονιού

Λίγο δυόσμο

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και σκουπίζουμε τα μανιτάρια, τα κόβουμε φέτες. Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι να κάψει με το μισό ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα μανιτάρια για 2-3 λεπτά και μόλις πάρουν χρώμα τα αφαιρούμε.

Κριθαρότο

Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σκόρδο και ανακατεύουμε να γυαλίσει για 2-3 λεπτά(εδώ αν θέλετε αφαιρείτε το σκόρδο).

Κριθαρότο

Συνεχίζουμε με το κριθαράκι και τα μπαχαρικά, ανακατεύουμε 1-2 λεπτά και προσθέτουμε λίγο ζωμό ίσα να καλύψει το κριθαράκι. Μόλις δούμε ότι τελειώνει ο ζωμός προσθέτουμε πάλι λίγο να καλύπτει το κριθαράκι, αφού περάσουν 7-8 λεπτά προσθέτουμε τα μανιτάρια.

Κρατάμε λίγα μανιτάρια για το τέλος, σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε πάλι ζωμό. Δοκιμάζουμε πάντα να δούμε πότε είναι έτοιμο το κριθαρότο, θα χρειαστεί 12 λεπτά, περίπου.

Κριθαρότο

Μόλις δούμε ότι είναι έτοιμο και έχει λίγα υγρά κατεβάζουμε από την φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο, το πεκορίνο και τα μανιτάρια, που κρατήσαμε, το  χυμό και το ξύσμα λεμονιού φρεσκοτριμένο πιπέρι και φύλλα δυόσμου.

Κριθαρότο

Μυστικά

Μπορείτε να βάλετε όποιο τυρί σας αρέσει ή να προσθέσετε και αποξηραμένα μανιτάρια.

Να φτιάξετε μόνοι σας ζωμό λαχανικών και να έχετε περισσότερο ίσως χρειαστεί ακόμα λίγο.

Το κριθαρότο σερβίρετε ζεστό, αν μείνει και θέλετε να το ζεστάνετε προσθέστε ελάχιστο νερό σε μέτρια φωτιά και ανακατέψτε με τον αυγοδάρτη.

Σύντομα θα μοιραστώ μαζί σας όλες τις παραλλαγές που φτιάχνω.

Καλή επιτυχία !!

image_pdf
Κατεβάστε την συνταγή
image_print
Τυπώστε τη συνταγή

You might also like

Κανενα σχόλιο

Γράψτε κάτι