Θα φτιάξουμε μια απλή και εύκολη συνταγή,για νηστίσιμη πίτα. Νηστίσιμη Σπανακόπιτα, όπως θα δεις δεν τσιγαρίζω τα λαχανικά. Εσύ αν θέλεις μπορείς να τα τσιγαρίσεις να προσθέσεις το δικό σου αγαπημένο μυρωδικό ή να βάλεις ότι έχεις στο ψυγείο σου. Πάμε στην κουζίνα μου να φτιάξουμε παρέα την πιο εύκολη ζύμη για Νηστίσιμη Σπανακόπιτα.
Νηστίσιμη Σπανακόπιτα
Νηστίσιμη και ελαφριά !
Εργαλεία
- Μπολ
- Πινέλο Σιλικόνης
- Πλάστης ξύλινος
- Πλαστήρι
- Στραγγιστήρι
- Ταψί 32 εκ.
Συστατικά
Για τη ζύμη
- 360 γρ Αλεύρι Κούλα για όλες τις χρήσεις
- 200 γρ Νερό χλιαρό
- 10 γρ Ελαιόλαδο
- 10 γρ Ξύδι
- 5 γρ Αλάτι Μεσολογγίου
Για τη γέμιση
- 350 γρ Σπανάκι
- 150 γρ Πράσα το λευκό μέρος
- 50 γρ Λάχανο
- 2 κ.σ. Πλιγούρι
- 2 κ.σ. Ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. Αλεύρι Κούλα
- Αλάτι Μεσολογγίου
- Πιπέρι
- Δυόσμος
- Άνηθος
- Ξύσμα Λεμονιού
Για τα φύλλα
- 80 γρ Ηλιέλαιο
- 40 γρ Ελαιόλαδο
Οδηγίες
Για τη ζύμη
- Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι το αλάτι, το ξύδι και το ελαιόλαδο και προσθέτουμε σιγά σιγά το νερό.
- Ζυμώνουμε 5-6 λεπτά και αφήνουμε να ξεκουραστεί 20 λεπτά.
Για τη γέμιση
- Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα πράσα, τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα καλύπτουμε με βραστό νερό για 1 λεπτό, ανακατεύουμε και στραγγίζουμε να μην έχουν νερά.
- Πλένουμε και ψιλοκόβουμε το λάχανο και το σπανάκι, τα στύβουμε πολύ καλά και βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα λαχανικά και τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης και τα ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
- Χωρίζουμε την ζύμη στα 2, ανοίγουμε ένα φύλλο με το ένα κομμάτι και το βάζουμε στο ταψί να προεξέχει.
- Λαδώνουμε και βάζουμε τη γέμιση.
- Με ένα πινέλο, ρίχνουμε λίγο λάδι πάνω από τη γέμιση και ανοίγουμε το δεύτερο φύλλο.
- Με το δεύτερο κομμάτι ζύμης κάνουμε άλλο φύλλο και το βάζουμε σουρωτό, λαδώνουμε κάνουμε το κόθρο και χαράζουμε την πίτα.
- Ψήνουμε στους 200 βαθμούς κάτω αντίσταση και αέρα, για 30 λεπτά, περίπου, ανάλογα το φούρνο σας και πως ψήνει. Έναρξη Χρονομέτρου Ψησίματος
- Αφήνουμε την πίτα σε μια σχάρα να κρυώσει για να παραμείνει τραγανή, μετά από 10 λεπτά την κόβουμε και σερβίρουμε.
Έξυπνα Μυστικά
Αν δεν νηστεύετε μπορείτε να προσθέσετε φέτα και αντί για ηλιέλαιο βούτυρο.
Καλή επιτυχία περιμένω τα σχόλια σας !!
Διατροφική Αξία
Θερμίδες: 250.01kcal | Υδατάνθρακες: 27.93g | Πρωτεΐνη: 4.47g | Λιπαρά: 13.65g | Κορεσμένα Λιπαρά: 1.63g | Φυτικές Ίνες: 2.14g | Σάκχαρα: 0.99g
Προσωπική σημείωση
ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ
Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια !
Σε τι διαμετρο ανοιγουμε τα δυο φυλλα?
Καλησπέρα, 4-5 εκατοστά μεγαλύτερα από το ταψί για να μπουν σουρωτά τα φύλλα.