Πόσο χαίρομαι όταν μοιράζομαι μαζί σας συνταγές γιαγιάς. Γιατί οι γιαγιάδες ξέρουν, οι συνταγές τους είναι σίγουρη επιτυχία !! Δεν πειράζω τίποτα και σας τη γράφω όπως μου την έδωσαν. Κουραμπιέδες της γιαγιάς Ανδρονίκης απλά πεντανόστιμοι !!
Νίνα μου σε ευχαριστώ που μοιράστηκες μαζί μας την συνταγή της γιαγιάς σου, είμαι σίγουρη ότι θα τη λατρέψετε όπως και εγώ!!
Κουραμπιέδες της γιαγιάς
Μια υπέροχη συνταγή της γιαγιάς Ανδρονίκης !
Εργαλεία
- Λαμαρίνα
- Μίξερ
- 2 Μπολ
- Μαρίζ
Συστατικά
- 800 γρ Αλεύρι Κούλα
- 250 γρ Βούτυρο Αιγοπρόβειο
- 250 γρ Βούτυρο Αγελαδινό
- 200 γρ Αμύγδαλα ψημένα με τη φλούδα
- 150 γρ Ζάχαρη
- 1 κ.σ. Μπέϊκιν Πάουντερ
- 2 Κρόκους Αυγού
- 2 Βανιλλίνες
Για άχνισμα
- 500 γρ Άχνη Ζάχαρη
- 50 ml Ανθόνερο
Οδηγίες
- Ανάβουμε το φούρνο στους 165 βαθμούς.
- Βάζουμε στο μπολ τα βούτυρα, τη ζάχαρη και τις βανιλίνες, χτυπάμε 10 λεπτά μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και τα προσθέτουμε στο μείγμα με τη μαρίζ.
- Προσθέτουμε έναν - έναν τους κρόκους και τέλος χοντροκομμένα ψημένα αμύγδαλα.
- Αδειάζουμε το μείγμα στον πάγκο και πλάθουμε τους κουραμπιέδες.(Εγώ τους ζύγισα 20 γρ. τον καθένα, έτσι ψήνονται ομοιόμορφα)
- Αραδιάζουμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα και ψήνουμε για 20 λεπτά.Έναρξη Χρονομέτρου Ψησίματος
- Μόλις κρυώσουν βρέχουμε τα χέρια μας με ανθόνερο και βάζουμε, σε μπολ με άχνη τους κουραμπιέδες.
- Τους βάζουμε σε μια πιατέλα και αχνίζουμε πάλι από πάνω.
Έξυπνα Μυστικά
Αν θέλεις ψεκάζεις με ανθόνερο στη λαμαρίνα τους κουραμπιέδες, αφού κρυώσουν και από τις δυο μεριές και μετά τους αχνίζεις.
Περιμένω τα σχόλια και τις φωτογραφίες σας !
Διατροφική Αξία
Θερμίδες: 205.87kcal | Υδατάνθρακες: 26.14g | Πρωτεΐνη: 2.69g | Λιπαρά: 10.45g | Κορεσμένα Λιπαρά: 5.38g | Φυτικές Ίνες: 0.93g | Σάκχαρα: 13g
Προσωπική σημείωση