Κουραμπιεδάκια Λεμονιού

Κουραμπιεδάκια Λεμονιού

Σίγουρα σας το έχω ξαναπεί, τρελαίνομαι για το λεμόνι. Έτσι είπα να το δοκιμάσω και στους κουραμπιέδες. Το αποτέλεσμα με ενθουσίασε περισσότερο από όσο περίμενα. Κίτρινα Κουραμπιεδάκια γεμάτα γεύση λεμονιού. Σίγουρα θα τα λατρέψει όποιος τα δοκιμάσει.

Κουραμπιεδάκια Λεμονιού

Πάμε να τα φτιάξουμε μαζί και περιμένω εντυπώσεις.

Υλικά

350-400 γρ αλεύρι

25 γρ κόρν φλάουρ

½  κ.γ κουρκουμά

πρέζα αλάτι

250 γρ βούτυρο

70 γρ άχνη ζάχαρη

4.κ.γ ξύσμα λεμονιού

2 κ.γ χυμό λεμονιού

½  κ.γ υγρή βανίλια

70 γρ άσπρα αμύγδαλα ψημένα

άχνη και 1 κ.σ ξύσμα για άχνισμα

Εκτέλεση

Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη μέχρι να ασπρίσει. Ανάβουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς  βάζουμε, λαδόκολλα σε 2 λαμαρίνες και συνεχίζουμε. Προσθέτουμε στο βούτυρο τον χυμό και το ξύσμα με τη βανίλια.

Κουραμπιεδάκια Λεμονιού

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το κόρν φλάουρ, το αλάτι και τον κουρκουμά. Κόβουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε στο αλεύρι. Προσθέτουμε στο βούτυρο το αλεύρι και ανακατεύουμε 2-3 λεπτά. Μόλις ξεκολλήσει από το μπολ πλάθουμε κουραμπιεδάκια.

Κουραμπιεδάκια Λεμονιού

Ψήνουμε 20 λεπτά περίπου και αφήνουμε να κρυώσουν 5 λεπτά. Βάζουμε σε μια σακούλα  άχνη ζάχαρη και ξύσμα λεμονιού. Και αχνίζουμε λίγους – λίγους στην σακούλα τους κουραμπιέδες.

Μπορείτε να τους αρωματίσετε με ότι σας αρέσει ή  απλά με βανίλια. Παίξτε με τις γεύσεις και τα αρώματα, ανάλογα τα γούστα σας. ‘Όποιος από εσάς αγαπάει το λεμόνι, σαν και εμένα, θα τα λατρέψει!

Κουραμπιεδάκια Λεμονιού

Απλά φτιάξτε τα και θα με θυμηθείτε, η γεύση τους δεν υπάρχει.

Καλή επιτυχία elpidas little corner !!

image_pdf
Κατεβάστε την συνταγή
image_print
Τυπώστε τη συνταγή

You might also like

Κανενα σχόλιο

Γράψτε κάτι