Σας έχω άλλη μια συνταγή από αυτές που αγαπάτε, εύκολη νόστιμη και με παραλλαγές. Σίγουρα θα σας λύσει τα χέρια όταν θέλετε ένα εύκολο γλυκό γιατί γίνεται σε 10 λεπτά με υλικά που έχετε στη κουζίνα σας.
Πάμε στη δική μου κουζίνα να φτιάξουμε παρέα εύκολη Πάστα Σοκολάτας.
Πάστα Σοκολάτας
Μπορεί να γίνει παστάκια ή να μη βάλετε τη γκαναζ και να γίνει vegan !
Εργαλεία
- Κατσαρόλα
- 2 Μπολ
- Σπάτουλα
- Στραγγιστήρι
- Σύρμα
- Φόρμα 22 εκ.
Συστατικά
Για το κέικ
- 320 ml Ζεστό Νερό
- 280 γρ Αλεύρι Κούλα
- 150 γρ Ζάχαρη
- 105 ml Ηλιέλαιο
- 45 γρ Κακάο
- 20 γρ Λευκό Ξύδι
- 8 γρ Σόδα Φαγητού
- 2 κ.γ. Υγρή Βανίλια ή όποια άλλη θέλετε
- 1 πρέζα Αλάτι Μεσολογγίου
- 1 πρέζα Κανέλα
Για τη γκανάζ
- 150 γρ Κουβερτούρα
- 120 γρ Κρέμα Γάλακτος
- 50 γρ Κουβερτούρα Γάλακτος
- 1 κ.σ. Μέλι
Οδηγίες
- Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ αλεύρι, κακάο, ζάχαρη, σόδα, αλάτι και κανέλα στη συνέχεια ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
- Σε άλλο μπολ βάζουμε ηλιέλαιο, ξύδι και βανίλια, ανακατεύουμε και το προσθέτουμε στο αλεύρι, ανακατεύουμε το νέο μείγμα με ένα σύρμα και τέλος προσθέτουμε το νερό.
- Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα 20 εκ με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.Έναρξη Χρονομέτρου Ψησίματος
- Αφήνουμε να κρυώσει και κάνουμε τη γκαναζ.
Για τη γκανάζ
- Κόβουμε τη κουβερτούρα κομμάτια και τη βάζουμε σε ένα μπολ.
- Βάζουμε τη κρέμα να βράσει, μόλις πάρει βράση, την αδειάζουμε στη κουβερτούρα.
Για τελείωμα
- Αφήνουμε 2 λεπτά, ανακατεύουμε, προσθέτουμε το μέλι και καλύπτουμε το κέικ, μπορείτε να το στολίσετε όπως σας αρέσει.
Έξυπνα Μυστικά
Μπορείτε να προσθέσετε ξηρούς καρπούς ή φρούτα.
Να παραλείψετε την γκαναζ και να βάλετε γάλα καρύδας
Στην γκαναζ να βάλετε μόνο κουβερτούρα ή γάλακτος αν σας αρέσει.
Καλή επιτυχία περιμένω τα σχόλια σας !!
Διατροφική Αξία
Θερμίδες: 428.62kcal | Υδατάνθρακες: 51.06g | Πρωτεΐνη: 5.39g | Λιπαρά: 23.94g | Κορεσμένα Λιπαρά: 8.88g | Φυτικές Ίνες: 4.17g | Σάκχαρα: 23.14g
Προσωπική σημείωση