Ήρθαν τα γενέθλια μου, πήρα αμέτρητες ευχές από όλους σας έτσι και εγώ με τη σειρά μου έπρεπε να σας κεράσω. Τούρτα Κέικ με γιαούρτι, θα σας πω ότι στην αρχή όταν την έφτιαχνα μου φάνηκε πολύ απλή, αλλά το αποτέλεσμα ήταν ακριβώς αυτό που είχα στο μυαλό μου. Να σας πω δυο λόγια και πάμε να την φτιάξουμε.
Είναι πολύ εύκολη όπως βλέπετε στον τίτλο, δροσερή σα να τρως παγωτό, ελαφριά, ζουμερή σαν να την έχετε σιροπιάσει. Δεν λέω τίποτα άλλο πάμε να δείτε τι εννοώ.
Τούρτα Κέικ με γιαούρτι
Mια εύκολη τούρτα, με υλικά που έχουμε στο σπίτι !
Εργαλεία
- Κατσαρόλα
- Μαρίζ
- Μίξερ
- Σπάτουλα
- 3 Ταψιά 20 εκ.
Συστατικά
Για το κέικ
- 440 γρ Γιαούρτι
- 300 γρ Φαρίνα Κούλα
- 220 γρ Ηλιέλαιο
- 200 γρ Ζάχαρη
- 2 κ.γ. Μπέϊκιν Πάουντερ
- 2 κ.γ. Υγρή Βανίλια ή όποια άλλη θέλετε
- ½ κ.γ. Αλάτι Μεσολογγίου
Για τη σαντιγί
- 450 γρ Κρέμα Γάλακτος
Για τη γκανάζ
- 100 γρ Κουβερτούρα
- 80 γρ Κρέμα Γάλακτος
- 20 γρ Βούτυρο
Οδηγίες
Για το κέικ
- Κοσκινίζουμε αλεύρι, μπέικιν και αλάτι και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Χτυπάμε το γιαούρτι με τη ζάχαρη να αφρατρέψει, προσθέτουμε σιγά - σιγά το ηλιέλαιο και τη βανίλια.
- Συνεχίζοντας το ανακάτεμα προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά με μια Μαρίζ.
- Χωρίζουμε το μείγμα σε 2 ή 3 ταψάκια 20 εκ. με λαδόκολλα και ψήνουμε 20 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς ανάλογα το φούρνο σας. Έναρξη Χρονομέτρου Ψησίματος
- Όσο ψήνονται τα κέικ συνεχίζουμε με τη σαντιγί, χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος 2-3 λεπτά να πήξει και να γίνει σαντιγί και τη βάζουμε στο ψυγείο.
- Μόλις ψηθούν και κρυώσουν τα κέικ βάζουμε ενδιάμεσα σαντιγί και προαιρετικά μαρμελάδα. Συνεχίζουμε το ίδιο και καλύπτουμε το κέικ με μαρμελάδα και σαντιγί.
- Αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει και κάνουμε την γκανάζ.
Για τη γκανάζ
- Ψιλοκόβουμε τη κουβερτούρα και τη βάζουμε σε ένα μπολ.
- Βάζουμε τη κρέμα να βράσει, μόλις πάρει βράση κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και τα ρίχνουμε στην κουβερτούρα.
- Αφήνουμε 2-3 λεπτά και ανακατεύουμε, καλύπτουμε το κέικ και στολίζουμε όπως μας αρέσει.
Έξυπνα Μυστικά
Μπορείτε να βάλετε μόνο σαντιγί και να μη βάλετε μαρμελάδα
Να βάλετε μόνο σαντιγί και να μην βάλετε επάνω την γκανάζ.
Αν δεν έχετε βανίλια να βάλετε ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού.
Μη παραψήσετε τα κέικ γιατί θα στεγνώσουν, και μη χτυπήσετε πολύ ώρα την κρέμα.
Καλή επιτυχία περιμένω τα σχόλιά σας !!
Διατροφική Αξία
Θερμίδες: 476.24kcal | Υδατάνθρακες: 35.86g | Πρωτεΐνη: 5g | Λιπαρά: 35.3g | Κορεσμένα Λιπαρά: 13.46g | Φυτικές Ίνες: 1.29g | Σάκχαρα: 17.62g
Προσωπική σημείωση