Λαχανοντολμάδες

1.2K

Ένα από τα φαγητά που λατρεύω και είχα καιρό να φάω είναι οι λαχανοντολμάδες. Πιστεύω ότι είναι από τα φαγητά που αποφεύγουμε να φτιάξουμε. Δεν το έχουμε και σαν το πιο εύκολο φαγητό. Είναι όμως πεντανόστιμο, έτσι έχουμε και την εύκολη εκδοχή.  Θα μοιραστώ μαζί σου την δικιά μου συνταγή,όπως το φτιάχνω εγώ. Εύκολη συνταγή για Λαχανοντολμάδες.

5 από 4 ψήφους

Λαχανοντολμάδες

Εύκολη και νόστιμη συνταγή !
Μερίδες 6
Προετοιμασία 40 minutes
Ψήσιμο 1 ώρα
Συνολικός χρόνος 1 ώρα 40 minutes

Εργαλεία

  • Μπολ
  • Χύτρα

Συστατικά

  • 1 Λάχανο μέτριο για ντολμάδες
  • 3 κ.σ. Ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. Βούτυρο

Για τη γέμιση

Για το αυγολέμονο

  • 2 Αυγά
  • 2 Λεμόνια το χυμό
  • 1 κ.γ. Κορν Φλάουρ

Οδηγίες

  • Βάζουμε το λάχανο 1-2 μέρες πριν ή και περισσότερο, αν θέλουμε, στη κατάψυξη, ολόκληρο όπως είναι σε μια σακούλα. Από το προηγούμενο βράδυ το βάζουμε στην συντήρηση.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της γέμισης και 1 κουταλιά ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Παίρνουμε τα φύλλα από το λάχανο ένα ένα και κόβουμε το σκληρό μέρος, αν είναι μεγάλα τα κόβουμε στη μέση.
  • Σε κάθε φύλλο βάζουμε μια κουτάλια γέμιση και τυλίγουμε.
  • Στο πάτο της χύτρας βάζουμε τα κομμάτια που κόβουμε ή αν είναι κάποιο κομμάτι με τρύπες, στη συνέχεια αραδιάζουμε γύρω γύρω τους λαχανοντολμάδες.
    λαχανοντολμάδες
  • Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών, το ελαιόλαδο και το βούτυρο και αν χρειάζεται αλάτι και πιπέρι.
  • Σκεπάζουμε και βράζουμε στη χύτρα 30 λεπτά (σε κατσαρόλα 1 ώρα και κάτι θα δοκιμάσετε, εξαρτάται και από το λάχανο).
  • Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και προσθέτουμε, συνεχίζοντας το χτύπημα, τους κρόκους, το κόρν φλάουρ και το χυμό από τα λεμόνια.
  • Μόλις σβήσουμε τη κατσαρόλα παίρνουμε 1 κούπα ζωμό και χτυπώντας το αυγολέμονο τον προσθέτουμε σιγά σιγά.
  • Χτυπάμε 1-2 λεπτά και περιχύνουμε τους λαχανοντολμάδες. Δεν ανακατεύουμε την κατσαρόλα, απλά τη κουνάμε.
  • Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ξύσμα λεμονιού και Μπούκοβο.

Έξυπνα Μυστικά

λαχανοντολμάδες
Μπορείτε να βάλετε μόνο μοσχαρίσιο κιμά ή μόνο χοιρινό ή να βάλετε ψιλοκομμένο χοιρινό κρέας αντί για κιμά.
Αλάτι, μπαχαρικά και μυρωδικά να τα προσαρμόσετε στα γούστα σας και στο πόσο κάνει να φάει ο καθένας. Να βάλετε μόνο ελαιόλαδο και να παραλείψετε το βούτυρο. Αν δεν έχετε ζωμό λαχανικών να βάλετε ζεστό νερό.
Αν θέλεις μπορείς να βράσεις το λάχανο και να βγάλεις τα φύλλα.
Καλή επιτυχία περιμένω τα σχόλια σας,γράψτε μου στα σχόλια τι αλλά φαγητά θέλετε να σας φτιάξω;;
Θερμίδες: 664.65kcal
Πιάτο: Παραδοσιακές
Κουζίνα: Ελληνική
Keyword: Καθημερινές, Παραδοσιακές
Επίπεδο Δυσκολίας: Εύκολη

Διατροφική Αξία

Θερμίδες: 664.65kcal | Υδατάνθρακες: 54.44g | Πρωτεΐνη: 29.72g | Λιπαρά: 35.96g | Κορεσμένα Λιπαρά: 4.22g | Φυτικές Ίνες: 8.64g | Σάκχαρα: 14.28g

Προσωπική σημείωση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Βαθμολογία Συνταγής




Close
Elpidas Little Corner© Copyright 2020. All rights reserved.
Close