Βάζουμε το λάχανο 1-2 μέρες πριν ή και περισσότερο, αν θέλουμε, στη κατάψυξη, ολόκληρο όπως είναι σε μια σακούλα. Από το προηγούμενο βράδυ το βάζουμε στην συντήρηση.
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της γέμισης και 1 κουταλιά ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.
Παίρνουμε τα φύλλα από το λάχανο ένα ένα και κόβουμε το σκληρό μέρος, αν είναι μεγάλα τα κόβουμε στη μέση.
Σε κάθε φύλλο βάζουμε μια κουτάλια γέμιση και τυλίγουμε.
Στο πάτο της χύτρας βάζουμε τα κομμάτια που κόβουμε ή αν είναι κάποιο κομμάτι με τρύπες, στη συνέχεια αραδιάζουμε γύρω γύρω τους λαχανοντολμάδες.
Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών, το ελαιόλαδο και το βούτυρο και αν χρειάζεται αλάτι και πιπέρι.
Σκεπάζουμε και βράζουμε στη χύτρα 30 λεπτά (σε κατσαρόλα 1 ώρα και κάτι θα δοκιμάσετε, εξαρτάται και από το λάχανο).
Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και προσθέτουμε, συνεχίζοντας το χτύπημα, τους κρόκους, το κόρν φλάουρ και το χυμό από τα λεμόνια.
Μόλις σβήσουμε τη κατσαρόλα παίρνουμε 1 κούπα ζωμό και χτυπώντας το αυγολέμονο τον προσθέτουμε σιγά σιγά.
Χτυπάμε 1-2 λεπτά και περιχύνουμε τους λαχανοντολμάδες. Δεν ανακατεύουμε την κατσαρόλα, απλά τη κουνάμε.
Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ξύσμα λεμονιού και Μπούκοβο.
Notes
Μπορείτε να βάλετε μόνο μοσχαρίσιο κιμά ή μόνο χοιρινό ή να βάλετε ψιλοκομμένο χοιρινό κρέας αντί για κιμά.Αλάτι, μπαχαρικά και μυρωδικά να τα προσαρμόσετε στα γούστα σας και στο πόσο κάνει να φάει ο καθένας. Να βάλετε μόνο ελαιόλαδο και να παραλείψετε το βούτυρο. Αν δεν έχετε ζωμό λαχανικών να βάλετε ζεστό νερό.Αν θέλεις μπορείς να βράσεις το λάχανο και να βγάλεις τα φύλλα.Καλή επιτυχία περιμένω τα σχόλια σας,γράψτε μου στα σχόλια τι αλλά φαγητά θέλετε να σας φτιάξω;;