Σουτζουκάκια Σμυρνέικα

Σουτζουκάκια Σμυρνέικα

Ένα φαγητό κλασσικό, ξεχωριστό και τόσο νόστιμο. Θα μοιραστώ μαζί σας την συνταγή του αγαπημένου μου, Ηλία Μαμαλάκη. Νομίζω τον ξέρετε όλοι,θα συμπληρώσω ότι είναι ένας ξεχωριστός άνθρωπος και φίλος. Πάμε να φτιάξουμε μοναδικά  Σμυρνέικα Σουτζουκάκια.

Σουτζουκάκια Σμυρνέικα

Υλικά

500 γρ μοσχαρίσιο κιμά

1-2 σκελίδες σκόρδο

1 κ.γ κοφτό κύμινο

Αλάτι – πιπέρι

100 γρ μπαγιάτικο ψωμί, μουλιασμένο σε κόκκινο κρασί

Για την σάλτσα

1 κρεμμύδι τριμμένο

1 λιωμένη σκελίδα σκόρδο

½ φλυτζάνι του καφέ ελαιόλαδο

1 ½  ποτήρι χυμό ντομάτας

¼ ποτήρι νερό

1 κ.γ κύμινο

Αλάτι – πιπέρι

Προαιρετικά πράσινες ελιές

Εκτέλεση

Σουρώνουμε το ψωμί και το ρίχνουμε στον κιμά μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνουμε καλά και το αφήνουμε 1-2 ώρες στο ψυγείο.Φτιάχνουμε την σάλτσα ντομάτας. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Σουτζουκάκια Σμυρνέικα

Ρίχνουμε μέσα τον χυμό ντομάτας και το νερό.Αφήνουμε να βράσει, ρίχνουμε το κύμινο, το αλάτι και το  πιπέρι.Όσο βράζει η σάλτσα πλάθουμε τον κιμά σε μακρόστενα μικρά σουτζουκάκια. Τα τηγανίζουμε χωρίς να τα αλευρώσουμε και μέχρι να κάνουν κρούστα. Τα ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα που σιγοβράζει και τα βράζουμε για ½ ώρα περίπου. Αν θέλουμε ρίχνουμε στην κατσαρόλα πράσινες ελιές 2-3 λεπτά πριν κλείσουμε το μάτι.

Σουτζουκάκια Σμυρνέικα

Σουτζουκάκια Σμυρνέικα

Μυστικά

Όχι κρεμμύδι στον κιμά.

Κόκκινο κρασί για το μούλιασμα του ψωμιού.

 

Ηλία μου σε ευχαριστώ πολύ, για την συνταγή σου !!

image_pdf
Κατεβάστε την συνταγή
image_print
Τυπώστε τη συνταγή

You might also like

Κανενα σχόλιο

Γράψτε κάτι