Κοσκινίζουμε αλεύρι, μπέικιν και αλάτι και τα αφήνουμε στην άκρη.
Χτυπάμε το γιαούρτι με τη ζάχαρη να αφρατρέψει, προσθέτουμε σιγά - σιγά το ηλιέλαιο και τη βανίλια.
Συνεχίζοντας το ανακάτεμα προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά με μια Μαρίζ.
Χωρίζουμε το μείγμα σε 2 ή 3 ταψάκια 20 εκ. με λαδόκολλα και ψήνουμε 20 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς ανάλογα το φούρνο σας. Έναρξη Χρονομέτρου Ψησίματος
Όσο ψήνονται τα κέικ συνεχίζουμε με τη σαντιγί, χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος 2-3 λεπτά να πήξει και να γίνει σαντιγί και τη βάζουμε στο ψυγείο.
Μόλις ψηθούν και κρυώσουν τα κέικ βάζουμε ενδιάμεσα σαντιγί και προαιρετικά μαρμελάδα. Συνεχίζουμε το ίδιο και καλύπτουμε το κέικ με μαρμελάδα και σαντιγί.
Αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει και κάνουμε την γκανάζ.
Για τη γκανάζ
Ψιλοκόβουμε τη κουβερτούρα και τη βάζουμε σε ένα μπολ.
Βάζουμε τη κρέμα να βράσει, μόλις πάρει βράση κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και τα ρίχνουμε στην κουβερτούρα.
Αφήνουμε 2-3 λεπτά και ανακατεύουμε, καλύπτουμε το κέικ και στολίζουμε όπως μας αρέσει.
Notes
Μπορείτε να βάλετε μόνο σαντιγί και να μη βάλετε μαρμελάδαΝα βάλετε μόνο σαντιγί και να μην βάλετε επάνω την γκανάζ.Αν δεν έχετε βανίλια να βάλετε ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού.Μη παραψήσετε τα κέικ γιατί θα στεγνώσουν, και μη χτυπήσετε πολύ ώρα την κρέμα.Καλή επιτυχία περιμένω τα σχόλιά σας !!