Αυτές τις μέρες όλα τα σπίτια μοσχοβολάν νοστιμιές!! Γλυκά και φαγητά νόστιμα και λαχταριστά. Θέλω να μοιραστώ μαζί σας τα αγαπημένα μου Κουλουράκια Πασχαλινά. Το σίγουρο είναι ότι δεν σταματάς σε ένα!
Τα Κουλουράκια μου
Μέσα στην απλότητα τους είναι τόσο μυρωδάτα & νόστιμα !
Εργαλεία
- Λαμαρίνα
- Μίξερ
- Πινέλο Σιλικόνης
Συστατικά
- 1000 γρ Αλεύρι Κούλα
- 125 γρ Βούτυρο
- 1¼ φλ Ζάχαρη
- ½ φλ Φρέσκο Γάλα
- ¼ φλ Κονιάκ
- 4 Αυγά
- 1 Πορτοκάλι το ξύσμα
- 1 κ.γ. Υγρή Βανίλια ή όποια άλλη θέλετε
- 1 κ.γ. Μπέϊκιν Πάουντερ
- 1 κ.γ. Σόδα Φαγητού
Οδηγίες
- Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη να ασπρίσει 5-6 λεπτά.
- Προσθέτουμε ένα - ένα τα αυγά, μετά το ξύσμα, τη βανίλια, το μπέικιν και τη σόδα και εναλλάξ το χλιαρό γάλα με το αλεύρι, γίνεται μια μαλακή ζύμη.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βάζουμε λαδόκολλα σε μια λαμαρίνα.
- Πλάθουμε κουλουράκια με τα δυο χεράκια, ότι σχήμα θέλουμε και μας αρέσει.
- Αλείφουμε με κρόκο τα κουλουράκια και ψήνουμε 10-12 λεπτά. Έναρξη Χρονομέτρου Ψησίματος
- Μόλις πάρουν χρώμα τα κουλουράκια μας είναι έτοιμα!!
Έξυπνα Μυστικά
Δοκιμάστε τα και θα γίνουν αγαπημένα σας !!
Διατροφική Αξία
Θερμίδες: 99.73kcal | Υδατάνθρακες: 17.04g | Πρωτεΐνη: 2.17g | Λιπαρά: 2.2g | Κορεσμένα Λιπαρά: 1.23g | Φυτικές Ίνες: 0.45g | Σάκχαρα: 4.33g
Προσωπική σημείωση