Σήμερα θα σας δείξω ένα από τα αγαπημένα μου πιάτα. Παλιά δεν ήθελα να δω πράσο, τώρα είναι το καλύτερο μου. Εύκολη συνταγή με πολλές παραλλαγές, ανάλογα τα γούστα σας. Φτιάξτε την και πιστέψτε με θα γίνει και δικό σας αγαπημένο. Ελένη μου ξέρω ότι το πράσο είναι αγαπημένο σου, δικιά σου. Πάμε να φτιάξουμε και να απολαύσουμε, Πρασόρυζο αλλιώς.
Πρασόρυζο αλλιώς !!
Ένα από τα αγαπημένα μου φαγητά !
Εργαλεία
- Κατσαρόλα
- Ξύλινη Κουτάλα
Συστατικά
- 2 κούπες Νερό
- ⅓ κούπα Ρύζι Καρολίνα
- ¼ κούπα Ελαιόλαδο
- 6 Πράσα
- 1 Καρότο τριμμένο
- 1 Σέλινο με ρίζα
- 1 Ζωμό Λαχανικών
- 2 κ.σ. Τραχανά Λαχανικών
- Αλάτι Μεσολογγίου
- Πιπέρι
- Λεμονοθύμαρο
Για σερβίρισμα
- Γιαούρτι
- Πάπρικα
- Ξύσμα Λεμονιού
Οδηγίες
- Χαράζουμε, κόβουμε και πλένουμε πολύ καλά τα πράσα. Τα αφήνουμε 5 λεπτά σε νερό με αλάτι να φύγουν τα χώματα.
- Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι να κάψει και προσθέτουμε τα πράσα, το καρότο τριμμένο, τον τραχανά, τα μπαχαρικά και το ζωμό λαχανικών.
- Μετά από 2-3 λεπτά προσθέτουμε το ρύζι και το σέλινο και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το νερό και σιγοβράζουμε, αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό.
- Μπορούμε να το βράσουμε στην χύτρα για 10 λεπτά, με λιγότερο νερό.
- Το σερβίρουμε με μια μπάλα γιαούρτι, πάπρικα και ξύσμα-χυμό λεμονιού.
Έξυπνα Μυστικά
Μπορείτε αν θέλετε να κάνετε και αυγολέμονο, με κοτόπουλο ή χοιρινό.
Αν θέλετε προσθέστε 2 κ.σ κρέμα τυριού με λεμόνι, γίνεται τέλειο.
Ανάλογα τι σας αρέσει πιο πολύ πράσο η ρύζι, βάζετε περισσότερο.
Δοκιμάστε το Πρασόρυζο αλλιώς και σίγουρα θα γίνει αγαπημένο σας !!
Διατροφική Αξία
Θερμίδες: 295.79kcal | Υδατάνθρακες: 38.71g | Πρωτεΐνη: 4.33g | Λιπαρά: 14.42g | Κορεσμένα Λιπαρά: 1.97g | Φυτικές Ίνες: 3.46g | Σάκχαρα: 6.4g
Προσωπική σημείωση