Πρασόρυζο

2.5K

Σήμερα θα σας δείξω ένα από τα αγαπημένα μου πιάτα. Παλιά δεν ήθελα να δω πράσο, τώρα είναι το καλύτερο μου. Εύκολη συνταγή με πολλές παραλλαγές, ανάλογα τα γούστα σας. Φτιάξτε την και πιστέψτε με θα γίνει και δικό σας αγαπημένο. Ελένη μου ξέρω ότι το πράσο είναι αγαπημένο σου, δικιά σου. Πάμε να φτιάξουμε και να απολαύσουμε, Πρασόρυζο αλλιώς.

5 από 8 ψήφους

Πρασόρυζο αλλιώς !!

Ένα από τα αγαπημένα μου φαγητά !
Μερίδες 4
Προετοιμασία 30 minutes
Ψήσιμο 15 minutes
Συνολικός χρόνος 45 minutes

Εργαλεία

  • Κατσαρόλα
  • Ξύλινη Κουτάλα

Συστατικά

Για σερβίρισμα

Οδηγίες

  • Χαράζουμε, κόβουμε και πλένουμε πολύ καλά τα πράσα. Τα αφήνουμε 5 λεπτά σε νερό με αλάτι να φύγουν τα χώματα.
  • Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι να κάψει και προσθέτουμε τα πράσα, το καρότο τριμμένο, τον τραχανά, τα μπαχαρικά και το ζωμό λαχανικών.
  • Μετά από 2-3 λεπτά προσθέτουμε το ρύζι και το σέλινο και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε το νερό και σιγοβράζουμε, αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό.  
  • Μπορούμε να το βράσουμε στην χύτρα για 10 λεπτά, με λιγότερο νερό.
  • Το σερβίρουμε με μια μπάλα γιαούρτι, πάπρικα και ξύσμα-χυμό λεμονιού.

Έξυπνα Μυστικά

Μπορείτε αν θέλετε να κάνετε και αυγολέμονο, με κοτόπουλο ή χοιρινό.
Αν θέλετε προσθέστε 2 κ.σ κρέμα τυριού με λεμόνι, γίνεται τέλειο.
Ανάλογα τι σας αρέσει πιο πολύ πράσο η ρύζι, βάζετε περισσότερο.
Πρασόρυζο
Δοκιμάστε το Πρασόρυζο αλλιώς και σίγουρα θα γίνει αγαπημένο σας !!
Θερμίδες: 295.79kcal
Πιάτο: Λαχανικά
Κουζίνα: Ελληνική
Keyword: Κυρίως Πιάτο, Λαδερά
Επίπεδο Δυσκολίας: Εύκολη

Διατροφική Αξία

Θερμίδες: 295.79kcal | Υδατάνθρακες: 38.71g | Πρωτεΐνη: 4.33g | Λιπαρά: 14.42g | Κορεσμένα Λιπαρά: 1.97g | Φυτικές Ίνες: 3.46g | Σάκχαρα: 6.4g

Προσωπική σημείωση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Βαθμολογία Συνταγής




Close
Elpidas Little Corner© Copyright 2020. All rights reserved.
Close