Χαράζουμε, κόβουμε και πλένουμε πολύ καλά τα πράσα. Τα αφήνουμε 5 λεπτά σε νερό με αλάτι να φύγουν τα χώματα.
Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι να κάψει και προσθέτουμε τα πράσα, το καρότο τριμμένο, τον τραχανά, τα μπαχαρικά και το ζωμό λαχανικών.
Μετά από 2-3 λεπτά προσθέτουμε το ρύζι και το σέλινο και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το νερό και σιγοβράζουμε, αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό.
Μπορούμε να το βράσουμε στην χύτρα για 10 λεπτά, με λιγότερο νερό.
Το σερβίρουμε με μια μπάλα γιαούρτι, πάπρικα και ξύσμα-χυμό λεμονιού.
Notes
Μπορείτε αν θέλετε να κάνετε και αυγολέμονο, με κοτόπουλο ή χοιρινό.Αν θέλετε προσθέστε 2 κ.σ κρέμα τυριού με λεμόνι, γίνεται τέλειο.Ανάλογα τι σας αρέσει πιο πολύ πράσο η ρύζι, βάζετε περισσότερο.Δοκιμάστε το Πρασόρυζο αλλιώς και σίγουρα θα γίνει αγαπημένο σας !!