Ελιοψωμάκια χωρίς ζύμωμα, τα αγαπήσατε μόλις τα είδατε που να τα δοκιμάσετε, θα τα λατρέψετε. Στις αγαπημένες συνταγές χωρίς ζύμωμα, αποθηκεύστε και αυτήν. Έκανα μισή δόση να δω πως θα γίνουν, το αποτέλεσμα τέλειο.
Φτιάξτε διπλάσια δόση, γιατί είμαι σίγουρη ότι θα εξαφανιστούν.
Ελιοψωμάκια χωρίς ζύμωμα
Πες αλεύρι το ελιοψωμάκι σε γυρεύει, εύκολα γρήγορα χωρίς ζύμωμα. !
Εργαλεία
- Μπολ
- Ξύλινη Κουτάλα
- Σχάρα
Συστατικά
- 3 κούπες Αλεύρι Κούλα
- 1 κούπα Νερό χλιαρό
- 1 κούπα Ελιές ψιλοκομμένες
- ¼ κούπα Καλαμποκέλαιο
- 10 γρ Ξηρή Μαγιά
- ½ κ.σ. Μέλι
- 1 κ.γ. Αλάτι Μεσολογγίου
- ½ κ.γ. Ρίγανη
- Ξύσμα Λεμονιού
Οδηγίες
- Βάζουμε σε ένα μπολ την μαγιά, το μέλι και το χλιαρό νερό. Προσέχουμε να μην είναι πολύ ζεστό το νερό και κάψει την μαγιά.
- Προσθέτουμε το καλαμποκέλαιο, το αλάτι, τη ρίγανη και το αλεύρι και ανακατεύουμε, με ξύλινο κουτάλι.
- Τέλος προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ελιές (το αλεύρι είναι περίπου, η ζύμη πρέπει να κολλάει δεν πλάθετε).
- Μόλις ενωθούν όλα καλά σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε να φουσκώσει.
- Διπλώνουμε και ξεφουσκώνουμε τη ζύμη και την αδειάζουμε στον πάγκο. Μπορούμε να τη φτιάξουμε αποβραδίς και να τη φυλάξουμε στο ψυγείο.
- Ανάβουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς και πλάθουμε τα ψωμάκια.
- Πλάθουμε με ελάχιστο αλεύρι απλά δίνουμε σχήμα δεν τα ζυμώνουμε.
- Τα βάζουμε στην σχάρα της κουζίνας με λαδόκολλα βάζουμε τα ψωμάκια για ψήσιμο.
- Ψήνουμε 15 λεπτά περίπου να πάρουν χρώμα, δεν παραψήνουμε.Έναρξη Χρονομέτρου Ψησίματος
Έξυπνα Μυστικά
Μπορείτε να τα γεμίσετε με φέτα, πιπεριά, μανιτάρια, κασέρια. Χρειάζεστε φαντασία και όρεξη στην κουζίνα, να το θυμάστε πάντα.
Καλή επιτυχία elpidas little corner !!
Διατροφική Αξία
Θερμίδες: 106.14kcal | Υδατάνθρακες: 15.24g | Πρωτεΐνη: 2.21g | Λιπαρά: 4.06g | Κορεσμένα Λιπαρά: 0.4g | Φυτικές Ίνες: 0.89g | Σάκχαρα: 0.52g
Προσωπική σημείωση