Καλτσόνε τραγανά από έξω ελαφριά εύκολα, μια ζύμη που αν την φτιάξεις μια φορά την κρατάς για πάντα. Τι λέτε σίγουρα η απάντηση είναι ναι, γιαυτό και εγώ θέλω να μοιραστώ μαζί σας τα καλτσόνε που έφτιαξα χθες.
Εσείς ανοίξτε το ψυγείο και γεμίστε τα με ότι έχετε αυτό ακριβώς έκανα και εγώ.
Καλτσόνε
Μπορείτε να τα γεμίσετε με ότι θέλετε θα σας δώσω κάποιες ιδέες !
Εργαλεία
- Λαμαρίνα
- Μπολ
- Πλάστης ξύλινος
- Σπάτουλα
Συστατικά
Για τη ζύμη
- 500 γρ Αλεύρι Κούλα
- 300 γρ Φρέσκο Γάλα χλιαρό
- 60 γρ Βούτυρο μαλακό
- 25 γρ Μαγιά Νωπή
- 1 κ.γ. Αλάτι Μεσολογγίου
Για τη γέμιση
- 150 γρ Ανθότυρο
- 100 γρ Γραβιέρα
- 1 κ.σ. Ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. Κρέμα Μπαλσάμικο πορτοκάλι
- Φύλλα Παντζαριού
- Αλάτι Μεσολογγίου
- Πιπέρι
- Ρίγανη
Οδηγίες
- Στο χλιαρό γάλα προσθέτουμε τη μαγιά και ανακατεύουμε καλά.
- Αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά και προσθέτουμε αλεύρι, αλάτι και βούτυρο. Ζυμώνουμε καλά και μόλις είναι έτοιμη η ζύμη, αφήνουμε να φουσκώσει.
Για τη γέμιση
- Πλένουμε, κόβουμε και στύβουμε καλά τα φύλλα, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και η γέμιση είναι έτοιμη.
Για τελείωμα
- Χωρίζουμε στα 8 τη ζύμη, ανοίγουμε στρόγγυλα φύλλα, βάζουμε τη γέμιση και τα κλείνουμε.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στην λαμαρίνα με λαδόκολλα, με λίγο αλεύρι κάτω και πάνω, στους 200 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά.Έναρξη Χρονομέτρου Ψησίματος
- Ανάλογα πάντα τον φούρνο μας και πως ψήνει, ο κάθε φούρνος διαφέρει.
Έξυπνα Μυστικά
Αν θέλετε μπορείτε να περάσετε από το τηγάνι τα χόρτα, με λίγο ελαιόλαδο και ένα κρεμμύδι.
Να τα γεμίσετε με διαφορετικό τυριά και γαλοπούλα ή μανιτάρια, η γέμιση πρέπει να είναι πάντα στεγνή.
Επίσης μπορείτε να τα γεμίσετε με κομμάτια κουβερτούρας και ξηρούς καρπούς ή σταφίδες, όπως και να φτιάξετε είναι τέλεια.
Καλή επιτυχία !!
Διατροφική Αξία
Θερμίδες: 423.3kcal | Υδατάνθρακες: 54.68g | Πρωτεΐνη: 12.89g | Λιπαρά: 16.77g | Κορεσμένα Λιπαρά: 9.25g | Φυτικές Ίνες: 2.54g | Σάκχαρα: 5.04g
Προσωπική σημείωση