Κουραμπιέδες αγαπημένοι όλων, λίγο διαφορετικοί. Η Μαρία η φίλη μου ήθελε μια συνταγή χωρίς αυγά. Ως γνωστόν δεν χαλάω χατίρια στην κουζίνα. Έτσι θα φτιάξουμε κουραμπιέδες χωρίς αυγά. Με cranberries και πορτοκάλι, ότι και να πω είναι λίγο.
Πάμε να τους φτιάξουμε, ανυπομονώ να μοιραστώ μαζί σας τους Κουραμπιέδες αλλιώς !
Κουραμπιέδες αλλιώς
Μπορείτε να τους φτιάχνετε όλο το χρόνο και σαν μπισκότα !
Εργαλεία
- Λαμαρίνα
- Μίξερ
- Πολυκόφτης (Μούλτι)
Συστατικά
- 250 γρ Βούτυρο μαλακό
- 2⅓ κούπες Αλεύρι Κούλα για όλες τις χρήσεις
- ½ κούπα Αμύγδαλα ψημένα
- ¼ κούπα Άχνη Ζάχαρη
- 2 κ.σ. Χυμό Πορτοκάλι
- 1 κ.γ. Υγρή Βανίλια ή όποια άλλη θέλετε
- 1 πρέζα Αλάτι Μεσολογγίου
- Άχνη Ζάχαρη
Οδηγίες
- Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη μέχρι να ασπρίσει.
- Προσθέτουμε το χυμό, το ξύσμα, τη βανίλια και το αλάτι, συνεχίζοντας το χτύπημα.
- Ψιλοκόβουμε στο μούλτι τα αμύγδαλα και τα cranberries ή τις σταφίδες.
- Ρίχνουμε 2-3 κ.σ αλεύρι στα αμύγδαλα και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Προσθέτουμε στο μείγμα το αλεύρι και τέλος τα αμύγδαλα.
- Ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και πλάθουμε.
- Φτιάχνουμε μικρά στρόγγυλα μπαλάκια και τα βάζουμε, σε λαμαρίνα με λαδόκολλα. Ψήνουμε 20-25 λεπτά, ανάλογα τον φούρνο.Έναρξη Χρονομέτρου Ψησίματος
- Αφήνουμε να κρυώσουν 5 λεπτά και τα αχνίζουμε.
- Εγώ βάζω σε ένα σακουλάκι άχνη και τα αχνίζω λίγα - λίγα. Τα αραδιάζουμε σε μια πιατέλα και την στολίζουμε.
- Είναι πολύ νόστιμα φτιάξτε τα και θα με θυμηθείτε.
Έξυπνα Μυστικά
Το αλεύρι πάντα είναι περίπου, κάθε αλεύρι είναι διαφορετικό.
Προσπαθούμε να έχουν πάντα ίδιο μέγεθος, βοηθάει στο ψήσιμο.
Μπορείτε να βάλετε μόνο αμύγδαλα ή σταγόνες σοκολάτας.
Μη τα παραψήνεται και στεγνώνουν, πρέπει να είναι αφράτα.
Η επιτυχία του κουραμπιέ είναι το καλό βούτυρο, όχι μαργαρίνη.
Καλή γλυκιά επιτυχία elpidas little corner !!
Διατροφική Αξία
Θερμίδες: 126.59kcal | Υδατάνθρακες: 12.4g | Πρωτεΐνη: 1.59g | Λιπαρά: 8.04g | Κορεσμένα Λιπαρά: 4.38g | Φυτικές Ίνες: 0.56g | Σάκχαρα: 4.47g
Προσωπική σημείωση