Κουραμπιέδες αλλιώς

Κουραμπιέδες αλλιώς

Κουραμπιέδες  αγαπημένοι όλων, λίγο διαφορετικοί. Μπορείτε να τους φτιάχνετε όλο τον χρόνο και σαν μπισκότα. Η Μαρία η φίλη μου ήθελε μια συνταγή χωρίς αυγά. Ως γνωστόν δεν χαλάω χατίρια στην κουζίνα. Έτσι θα φτιάξουμε κουραμπιέδες χωρίς αυγά. Με κράνμπερι και πορτοκάλι, ότι και να πω είναι λίγο.

Κουραμπιέδες αλλιώς

Πάμε να τους φτιάξουμε, ανυπομονώ να τους μοιραστώ μαζί σας.

Υλικά

250 γρ βούτυρο μαλακό

¼  κούπας άχνη ζάχαρη

1 κ.γ υγρή βανίλια

2 κ.σ χυμό πορτοκαλιού

πρέζα αλάτι

2  1/3  κούπας αλεύρι

½  κούπα κράνμπερι ή σταφίδες

½  κούπα αμύγδαλα ψημένα

άχνη ζάχαρη για να αχνίσουμε τους κουραμπιέδες

Εκτέλεση

Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη μέχρι να ασπρίσει. Προσθέτουμε τον χυμό, το ξύσμα, τη βανίλια και το αλάτι, συνεχίζοντας το χτύπημα. Ψιλοκόβουμε στο μούλτι τα αμύγδαλα και τα κράνμπερι ή τις  σταφίδες. Ρίχνουμε 2-3 κ.σ αλεύρι στα αμύγδαλα και τα αφήνουμε στην άκρη.

Κουραμπιέδες αλλιώς

Προσθέτουμε στο μείγμα το αλεύρι και τέλος τα αμύγδαλα. Ανάβουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και πλάθουμε. Φτιάχνουμε μικρά στρόγγυλα μπαλάκια και τα βάζουμε, σε λαμαρίνα με λαδόκολλα. Ψήνουμε 20-25 λεπτά, ανάλογα τον φούρνο.

Κουραμπιέδες αλλιώς

Αφήνουμε να κρυώσουν 5 λεπτά και τα αχνίζουμε. Εγώ βάζω σε ένα σακουλάκι άχνη και τα αχνίζω λίγα – λίγα. Τα αραδιάζουμε σε μια πιατέλα και την στολίζουμε. Είναι πολύ νόστιμα φτιάξτε τα και θα με θυμηθείτε.

Κουραμπιέδες αλλιώς

Μυστικά

Το αλεύρι πάντα είναι περίπου, κάθε αλεύρι είναι διαφορετικό.

Προσπαθούμε να έχουν πάντα ίδιο μέγεθος, βοηθάει στο ψήσιμο.

Μπορείτε να βάλετε μόνο αμύγδαλα ή σταγόνες σοκολάτας.

Μη τα παραψήνεται και στεγνώνουν, πρέπει να είναι αφράτα.

Η επιτυχία του κουραμπιέ είναι το καλό βούτυρο, όχι μαργαρίνη.

Κουραμπιέδες αλλιώς

Καλή γλυκιά επιτυχία elpidas little corner !!

image_pdf
Κατεβάστε την συνταγή
image_print
Τυπώστε τη συνταγή

You might also like

Κανενα σχόλιο

Γράψτε κάτι