Προσθέτουμε το χυμό, το ξύσμα, τη βανίλια και το αλάτι, συνεχίζοντας το χτύπημα.
Ψιλοκόβουμε στο μούλτι τα αμύγδαλα και τα cranberries ή τις σταφίδες.
Ρίχνουμε 2-3 κ.σ αλεύρι στα αμύγδαλα και τα αφήνουμε στην άκρη.
Προσθέτουμε στο μείγμα το αλεύρι και τέλος τα αμύγδαλα.
Ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και πλάθουμε.
Φτιάχνουμε μικρά στρόγγυλα μπαλάκια και τα βάζουμε, σε λαμαρίνα με λαδόκολλα. Ψήνουμε 20-25 λεπτά, ανάλογα τον φούρνο.Έναρξη Χρονομέτρου Ψησίματος
Αφήνουμε να κρυώσουν 5 λεπτά και τα αχνίζουμε.
Εγώ βάζω σε ένα σακουλάκι άχνη και τα αχνίζω λίγα - λίγα. Τα αραδιάζουμε σε μια πιατέλα και την στολίζουμε.
Είναι πολύ νόστιμα φτιάξτε τα και θα με θυμηθείτε.
Notes
Το αλεύρι πάντα είναι περίπου, κάθε αλεύρι είναι διαφορετικό.Προσπαθούμε να έχουν πάντα ίδιο μέγεθος, βοηθάει στο ψήσιμο.Μπορείτε να βάλετε μόνο αμύγδαλα ή σταγόνες σοκολάτας.Μη τα παραψήνεται και στεγνώνουν, πρέπει να είναι αφράτα.Η επιτυχία του κουραμπιέ είναι το καλό βούτυρο, όχι μαργαρίνη.Καλή γλυκιά επιτυχία elpidas little corner !!