Γνωστή η λατρεία που έχω στην Αργυρώ και τις συνταγές της. Έχετε φτιάξει όλες τα τυροπιτάκια της, μια εύκολη ζύμη πασπαρτού. Ζήτησε μια φίλη να τα φτιάξω και χατίρια δεν χαλάω έτοιμα.
Μήνυμα στην Αργυρούλα, μου λέει ζύμη πασπαρτού να τα φτιάξεις. Έφτιαξα με ανθότυρο και μυζήθρα και γλυκά με πραλίνα. Πάμε στην κουζίνα μου να κάνουμε τα Τυροπιτάκια της Αργυρούλας μου, η Παυλίνα περιμένει την συνταγή.
Τα Τυροπιτάκια της Αργυρούλας μου
Σε ευχαριστώ πολύ, για την τέλεια συνταγή αγαπημένη μου !
Εργαλεία
- Λαμαρίνα
- Μπολ
- Σπάτουλα
Συστατικά
Για τη ζύμη
- 1000 γρ Αλεύρι Κούλα
- 20 γρ Ξηρή Μαγιά
- 2 κούπες Φρέσκο Γάλα χλιαρό
- 1 κούπα Καλαμποκέλαιο
- 2 Αυγά
- 2 κ.γ. Αλάτι Μεσολογγίου
Για τη γέμιση
- 1 Αυγό
- Ανθότυρο
- Μυζήθρα
Για επάλλειψη
- 3 κ.σ.σ Γάλα Εβαπορέ
Οδηγίες
- Σε χλιαρό γάλα προσθέτουμε την μαγιά και τη ζάχαρη και αφήνουμε, στην άκρη για 10 λεπτά.
- Βάζουμε σε ένα μπολ τα αυγά, το καλαμποκέλαιο και το αλάτι και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε την μαγιά και λίγο - λίγο το αλεύρι.
- Ζυμώνουμε μέχρι να ξεκολλήσει η ζύμη από το μπολ και σκεπάζουμε να φουσκώσει.
- Αφού διπλασιαστεί η ζύμη, ανάβουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα.
- Παίρνουμε ζύμη ανάλογα το μέγεθος που θέλουμε και την ανοίγουμε στο χέρι μας τη γεμίζουμε και την κλείνουμε.
- Πατάμε τις άκρες με ένα πιρούνι και βάζουμε τα τυροπιτάκια σε λαμαρίνα με λαδόκολλα.
- Αλείφουμε με γάλα και ψήνουμε για 20-25 λεπτά περίπου, ανάλογα τον φούρνο μέχρι να πάρουν χρώμα.
Έξυπνα Μυστικά
Καλή επιτυχία elpidas little corner !!
Αργυρούλα μου σε ευχαριστώ για όλα !!
Διατροφική Αξία
Θερμίδες: 129.53kcal | Υδατάνθρακες: 16.21g | Πρωτεΐνη: 3.26g | Λιπαρά: 5.68g | Κορεσμένα Λιπαρά: 0.94g | Φυτικές Ίνες: 0.65g | Σάκχαρα: 0.74g
Προσωπική σημείωση