Ψωμί ολικής στο τηγάνι

2.4K

Πως θα σας φαινόταν αν σας έλεγα πως να  φτιάξετε ψωμί ολικής χωρίς ζύμωμα  στο τηγάνι. Μου ζητάτε συχνά τελευταία συνταγές με αλεύρι ολικής άλεσης, μια από αυτές είναι και το ψωμί που θα φτιάξουμε σήμερα. Είμαι σίγουρη ότι και αυτή η συνταγή θα μπει στην λίστα με τις αγαπημένες σας, πάμε κουζίνα να κάνουμε Ψωμί ολικής στο τηγάνι ;;

5 από 13 ψήφους

Ψωμί ολικής στο τηγάνι

Εύκολη συνταγή για ψωμί σαν λαγάνα !
Μερίδες 1 ψωμί
Προετοιμασία 5 minutes
Ψήσιμο 30 minutes
Ωρίμανση Ζύμης 8 ώρες
Συνολικός χρόνος 8 ώρες 35 minutes

Εργαλεία

  • Μπολ
  • Ξύλινη Κουτάλα
  • Βαθύ Τηγάνι

Συστατικά

Για το τηγάνι

Οδηγίες

  • Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι και τη μαγιά και ανακατεύουμε με ένα ξύλινο κουτάλι, προσθέτουμε σιγά - σιγά το νερό και το αλάτι.
  • Μόλις καθαρίσει το μπολ το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στον πάγκο της κουζίνας μέχρι το πρωί. (Αν δε θέλετε να περιμένετε αφήνεται να φουσκώσει 1 ώρα)
  • Αλείφουμε με βούτυρο το τηγάνι και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
  • Αδειάζουμε τη ζύμη και την πατάμε στη συνέχεια ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο σουσάμι.
  • Σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε για 15 λεπτά να φουσκώσει η ζύμη.
  • Ψήνουμε το ψωμί σε μέτρια φωτιά 25-30 λεπτά.
  • Ανά 10 λεπτά γυρνάμε το ψωμί με ένα πιάτο για να πάρει ομοιόμορφο χρώμα και να ψηθεί καλά και από τις δυο μεριές.

Έξυπνα Μυστικά

Ψωμί ολικής στο τηγάνι 2
Καλή επιτυχία περιμένω τα σχόλια και τις φωτογραφίες σας !
Θερμίδες: 1426.55kcal
Πιάτο: Ψωμί
Κουζίνα: Διεθνής
Keyword: Ολικής Άλεσης, Χωρίς Ζύμωμα
Επίπεδο Δυσκολίας: Πολύ Εύκολη

Διατροφική Αξία

Θερμίδες: 1426.55kcal | Υδατάνθρακες: 265.85g | Πρωτεΐνη: 53.22g | Λιπαρά: 27.42g | Κορεσμένα Λιπαρά: 8.13g | Φυτικές Ίνες: 42.23g | Σάκχαρα: 1.55g

Προσωπική σημείωση

Join the Conversation

  1. ΜΑΡΚΟΣ ΖΑΝΝΙΚΟΣ says:

    5 stars
    ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΕΚΤΕΛΕΣΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ, ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΙΧΑ ΞΑΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΣΑΣ ΧΡΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ, ΟΜΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΘΕ ΚΟΥΖΙΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΜΟΥ ΑΡΠΑΞΕ ΑΡΚΕΤΑ ΤΟ ΨΩΜΙ, ΤΡΩΓΟΤΑΝ ΑΛΛΑ ΗΤΑΝ ΚΑΨΑΛΙΣΜΕΝΟ.

    ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΜΕΙΩΣΑ ΣΤΟ ΜΙΣΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΓΥΡΝΟΥΣΑ ΤΟ ΨΩΜΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΕΨΗΝΑ (ΣΕ 5 ΛΕΠΤΑ ΑΠΟ 10), ΧΑΜΗΛΩΣΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΙ ΤΗΝ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ.

    ΤΩΡΑ ΔΟΚΙΜΑΖΩ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ ΟΛΙΚΗΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΔΙΚΟΚΟ, ΑΝ ΜΟΥ ΠΕΤΥΧΕΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΜΕ ΔΙΚΟΚΟ ΕΞ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ.
    ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΛΟΙΠΟΝ Η ΓΕΥΣΗ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΠΩΣ ΓΛΥΚΙΑ, ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΑΥΤΟ.

    ΕΠΙΣΗΣ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΡΩΤΕΣ ΦΟΡΕΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑ ΑΝΤΙ ΞΗΡΗΣ ΜΑΓΙΑΣ, ΕΝΑ ΜΕΙΓΜΑ ΠΟΥ ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ ΒΡΗΚΑ ΣΤΟΝ ΑΒ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΧΕ ΜΑΓΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΖΥΜΙ ΣΕ ΙΣΕΣ ΑΝΑΛΟΓΙΕΣ, ΔΕΝ ΦΟΥΣΚΩΣΕ ΠΟΛΥ, ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΕΦΤΕΓΕ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ, ΣΗΜΕΡΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑ ΕΞ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΞΗΡΗ ΜΑΓΙΑ, 8ΓΡ. ΑΝΤΙ 5 ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΟ ΕΒΑΛΑ ΜΕ ΥΨΗΛΟΤΕΡΗ, ΛΙΓΟ, ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ.
    Α ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑ ΒΟΥΤΥΡΟ, ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΕΒΑΛΑ ΛΑΔΙ.
    ΑΥΤΑ, ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΟΛΑ ΟΣΑ ΑΛΛΑΞΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΤΟ ΨΩΜΙ, ΠΑΕΙ ΤΕΛΕΙΑ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΤΑΧΙΝΙ!

    ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!

  2. ΚΑΘΛΗΝ ΑΝΝ says:

    5 stars
    Σε τι είδους του τηγάνι μπορώ με ασφάλεια να ψήσω ψωμί όταν έχω κουζίνα με κεραμική εστια? Ευχαριστώ

    1. 5 stars
      Δεν μπόρεσα να καταλάβω τι ακριβώς εννοείται 🙂

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Βαθμολογία Συνταγής




Close
Elpidas Little Corner© Copyright 2020. All rights reserved.
Close