Πως θα σας φαινόταν αν σας έλεγα πως να φτιάξετε ψωμί ολικής χωρίς ζύμωμα στο τηγάνι. Μου ζητάτε συχνά τελευταία συνταγές με αλεύρι ολικής άλεσης, μια από αυτές είναι και το ψωμί που θα φτιάξουμε σήμερα. Είμαι σίγουρη ότι και αυτή η συνταγή θα μπει στην λίστα με τις αγαπημένες σας, πάμε κουζίνα να κάνουμε Ψωμί ολικής στο τηγάνι ;;
Ψωμί ολικής στο τηγάνι
Εύκολη συνταγή για ψωμί σαν λαγάνα !
Εργαλεία
- Μπολ
- Ξύλινη Κουτάλα
- Βαθύ Τηγάνι
Συστατικά
- 360 γρ Αλεύρι Ολικής Άλεσης Κούλα
- 240 γρ Νερό χλιαρό
- 8 γρ Αλάτι Μεσολογγίου
- 5 γρ Ξηρή Μαγιά
Για το τηγάνι
- 20 γρ Σουσάμι
- 10 γρ Βούτυρο
Οδηγίες
- Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι και τη μαγιά και ανακατεύουμε με ένα ξύλινο κουτάλι, προσθέτουμε σιγά - σιγά το νερό και το αλάτι.
- Μόλις καθαρίσει το μπολ το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στον πάγκο της κουζίνας μέχρι το πρωί. (Αν δε θέλετε να περιμένετε αφήνεται να φουσκώσει 1 ώρα)
- Αλείφουμε με βούτυρο το τηγάνι και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
- Αδειάζουμε τη ζύμη και την πατάμε στη συνέχεια ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο σουσάμι.
- Σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε για 15 λεπτά να φουσκώσει η ζύμη.
- Ψήνουμε το ψωμί σε μέτρια φωτιά 25-30 λεπτά.
- Ανά 10 λεπτά γυρνάμε το ψωμί με ένα πιάτο για να πάρει ομοιόμορφο χρώμα και να ψηθεί καλά και από τις δυο μεριές.
Έξυπνα Μυστικά
Καλή επιτυχία περιμένω τα σχόλια και τις φωτογραφίες σας !
Διατροφική Αξία
Θερμίδες: 1426.55kcal | Υδατάνθρακες: 265.85g | Πρωτεΐνη: 53.22g | Λιπαρά: 27.42g | Κορεσμένα Λιπαρά: 8.13g | Φυτικές Ίνες: 42.23g | Σάκχαρα: 1.55g
ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΕΚΤΕΛΕΣΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ, ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΙΧΑ ΞΑΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΣΑΣ ΧΡΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ, ΟΜΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΘΕ ΚΟΥΖΙΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΜΟΥ ΑΡΠΑΞΕ ΑΡΚΕΤΑ ΤΟ ΨΩΜΙ, ΤΡΩΓΟΤΑΝ ΑΛΛΑ ΗΤΑΝ ΚΑΨΑΛΙΣΜΕΝΟ.
ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΜΕΙΩΣΑ ΣΤΟ ΜΙΣΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΓΥΡΝΟΥΣΑ ΤΟ ΨΩΜΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΕΨΗΝΑ (ΣΕ 5 ΛΕΠΤΑ ΑΠΟ 10), ΧΑΜΗΛΩΣΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΙ ΤΗΝ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ.
ΤΩΡΑ ΔΟΚΙΜΑΖΩ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ ΟΛΙΚΗΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΔΙΚΟΚΟ, ΑΝ ΜΟΥ ΠΕΤΥΧΕΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΜΕ ΔΙΚΟΚΟ ΕΞ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ.
ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΛΟΙΠΟΝ Η ΓΕΥΣΗ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΠΩΣ ΓΛΥΚΙΑ, ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΑΥΤΟ.
ΕΠΙΣΗΣ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΡΩΤΕΣ ΦΟΡΕΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑ ΑΝΤΙ ΞΗΡΗΣ ΜΑΓΙΑΣ, ΕΝΑ ΜΕΙΓΜΑ ΠΟΥ ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ ΒΡΗΚΑ ΣΤΟΝ ΑΒ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΧΕ ΜΑΓΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΖΥΜΙ ΣΕ ΙΣΕΣ ΑΝΑΛΟΓΙΕΣ, ΔΕΝ ΦΟΥΣΚΩΣΕ ΠΟΛΥ, ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΕΦΤΕΓΕ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ, ΣΗΜΕΡΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑ ΕΞ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΞΗΡΗ ΜΑΓΙΑ, 8ΓΡ. ΑΝΤΙ 5 ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΟ ΕΒΑΛΑ ΜΕ ΥΨΗΛΟΤΕΡΗ, ΛΙΓΟ, ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ.
Α ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑ ΒΟΥΤΥΡΟ, ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΕΒΑΛΑ ΛΑΔΙ.
ΑΥΤΑ, ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΟΛΑ ΟΣΑ ΑΛΛΑΞΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΤΟ ΨΩΜΙ, ΠΑΕΙ ΤΕΛΕΙΑ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΤΑΧΙΝΙ!
ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!
Σε τι είδους του τηγάνι μπορώ με ασφάλεια να ψήσω ψωμί όταν έχω κουζίνα με κεραμική εστια? Ευχαριστώ
Δεν μπόρεσα να καταλάβω τι ακριβώς εννοείται 🙂