Τσουρεκο-εκμέκ

Τσουρεκο-εκμέκ

Τώρα που θα έχετε πολλά τσουρέκια μια εύκολη γρήγορη συνταγή. Από αυτές που αγαπάτε τις νόστιμες που δεν ασχολείστε πολύ. Παντρεύω το τσουρέκι με το εκμέκ και έχω σούπερ γλυκό, ένα Τσουρεκο-εκμέκ.

Τσουρεκο-εκμέκ

Πάμε στην κουζίνα να το φτιάξουμε παρέα στο λεπτό.

 

1 τσουρέκι (δεν χρειάζεται να είναι φρέσκο)

Υλικά για σιρόπι

1 φλ.ζάχαρη

1 φλ.νερό

Υλικά για  Κρέμα θα τα βρείτε εδώ (η μισή δόση όμως)

Κρέμα γάλακτος

Φιστίκι Αιγίνης

Εκτέλεση

Κόβουμε φέτες το τσουρέκι και ψήνουμε για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς. Μέχρι να ψηθεί το τσουρέκι ετοιμάζουμε ένα ελαφρύ σιρόπι. Απλά βράζουμε το νερό με την ζάχαρη 5 λεπτά και σιροπιάζουμε.

Τσουρεκο-εκμέκ

Αφήνουμε το σιροπιασμένο τσουρέκι να κρυώσει εντελώς. Ετοιμάζουμε και την κρέμα ακριβώς όπως στα εκλέρ μου (δείτε την εδώ) αλλά μισή δόση. Εκτός αν φτιάξετε μεγάλο ταψί τότε κάνετε ολόκληρη.

Τσουρεκο-εκμέκ

Να παγώσει εντελώς και η κρέμα πριν την απλώσουμε στο τσουρέκι. Χτυπάμε μια κρέμα γάλακτος σαντιγί και την απλώνουμε πάνω από την κρέμα. Τελειώνουμε το Τσουρεκο-εκμέκ με τριμμένο φιστίκι Αιγίνης.

Τσουρεκο-εκμέκ

Καλή γλυκιά όρεξη elpidas little corner !!

image_pdf
Κατεβάστε την συνταγή
image_print
Τυπώστε τη συνταγή

You might also like

Κανενα σχόλιο

Γράψτε κάτι