Επιστροφή
Εκτύπωση
Φωτογραφία Συνταγής
Notes
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Τσουρεκο-εκμέκ
Εκμεταλλευτείται τα τσουρέκια που περίσσεψαν !
5
από
7
ψήφους
Εκτύπωση
Pin
Course:
Γλυκά Ταψιού, Τσουρέκι
Cuisine:
Ελληνική
Keyword:
Γλυκά για Γιορτή, Πάσχαλινές
Επίπεδο Δυσκολίας:
Πολύ Εύκολη
Prep Time:
1
ώρα
ώρα
Cook Time:
1
ώρα
ώρα
45
minutes
minutes
Total Time:
2
ώρες
ώρες
45
minutes
minutes
Μερίδες:
18
Calories:
337.91
kcal
Author:
Βρείτε με στο Instagram !
Equipment
Κατσαρόλα
Μίξερ
Πυρίμαχο σκεύος 25 χ 35
Σπάτουλα
Ingredients
10
φετες
Τσουρέκι
Για το σιρόπι
300
γρ
Ζάχαρη
400
γρ
Νερό
Φλούδα Λεμονιού
Για τη κρέμα
500
γρ
Φρέσκο Γάλα
80
γρ
Ζάχαρη
50
γρ
Κορν Φλάουρ
50
γρ
Βούτυρο
2
Κρόκους Αυγού
1
κ.γ.
Υγρή Βανίλια ή όποια άλλη θέλετε
Για τη σαντιγί
500
γρ
Κρέμα Γάλακτος
30
γρ
Άχνη Ζάχαρη
Φιστίκια Αιγίνης
Instructions
Ψήνουμε τις φέτες Τσουρεκιού στους 170 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθούν ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Για το σιρόπι
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά και ανακατεύουμε.
Μόλις πάρει βράση δεν ανακατεύουμε ξανά.
Αφήνουμε να βράση 5 λεπτά, κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφαιρούμε τη φλούδα.
Μόλις βγάλουμε το τσουρέκι από το φούρνο το περιχύνουμε λίγο - λίγο με το σιρόπι, να το ρουφήξει και αφήνουμε να κρυώσει.
Για τη κρέμα
Για τη κρέμα, βάζουμε στη κατσαρόλα όλα τα υλικά της κρέμας και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει.
Ανακατεύουμε και αδειάζουμε τη κρέμα πάνω από το σιροπιασμένο κρύο τσουρέκι.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη να ακουμπάει τη κρέμα και βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά και συνεχίζουμε με την σαντιγί.
Για τη σαντιγί
Χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη να γίνει σαντιγί, την απλώνουμε πάνω από τη κρέμα και πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με φιστίκια Αιγίνης
Notes
Καλή επιτυχία περιμένω τα σχόλιά σας !!
Nutrition
Θερμίδες:
337.91
kcal
|
Υδατάνθρακες:
41.95
g
|
Πρωτεΐνη:
5.39
g
|
Λιπαρά:
17.07
g
|
Κορεσμένα Λιπαρά:
9.16
g
|
Φυτικές Ίνες:
1.15
g
|
Σάκχαρα:
24.96
g