Αν με ρωτήσεις ποιο είναι το αγαπημένο μου φαγητό θα δυσκολευτώ να σου απαντήσω, γιατί έχω πολλά φαγητά που αγαπάω. Σίγουρα το Οσομπούκο έχει γίνει ένα από αυτά, ότι πιο νόστιμο έχω φάει τελευταία. Σε προκαλώ σίγουρο να το δοκιμάσεις, και θα με θυμηθείς.
Σίγουρα παίζει ρόλο και καλή ποιότητα στο κρέας και εγώ διάλεξα το καλύτερο από το The Greek Butcher, μπορείτε να δείτε εδώ την ιστοσελίδα τους. Ένα απλό εύκολο φαγητό αλλά τόσο νόστιμο, έλα να φτιάξουμε παρέα Οσομπούκο με πουρέ, να δεις πόσο εύκολο και πόσο νόστιμο είναι. Την επόμενη φορά σίγουρα θα το φτιάξω με χοντρό μακαρόνι.
Οσομπούκο με πουρέ
Απλά, εύκολα και νόστιμα !
Εργαλεία
- Χύτρα ή τηγάνι
- Κατσαρόλα
- Ραβδομπλέντερ
Συστατικά
- 800 γρ Οσομπούκο
- 80 ml Λευκό Κρασί
- 2 κούπες Ζωμό Λαχανικών
- 2 κ.σ. Αλεύρι Κούλα
- 2 κ.σ. Βούτυρο
- 2 κ.σ. Ελαιόλαδο
- 3 Καρότα
- 2 Δαφνόφυλλα
- 1 Κρεμμύδι μεγάλο
- Αλάτι Μεσολογγίου
- Πιπέρι
- Θυμάρι
- Μπούκοβο γλυκό
Για τον πουρέ
- 800 γρ Πατάτες
- 100 ml Κρέμα Γάλακτος
- 80 γρ Βούτυρο
- Αλάτι Μεσολογγίου
- Πιπέρι
Οδηγίες
- Αλατοπιπερώνουμε τα οσομπούκο και τα αλευρώνουμε.
- Βάζουμε τη χύτρα να κάψει και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο, βάζουμε τα οσομπούκο να πάρουν χρώμα και από τις 2 μεριές.
- Τα βγάζουμε σε ένα πιάτο, τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Προσθέτουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι, το καρότο, και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε 2 - 3 λεπτά μέχρι να γυαλίσουν.
- Προσθέτουμε το κρέας ανακατεύουμε και σβήνουμε με κρασί, προσθέτουμε το ζωμό και βράζουμε 30 λεπτά στην χύτρα μέχρι να μαλακώσει.
- Μόλις δούμε ότι το κρέας έχει μαλακώσει, πολτοποιούμε τα λαχανικά με το ραβδομπλέντερ και σερβίρουμε με πουρέ.
Για τον πουρέ
- Βράζουμε τις πατάτες 12 λεπτά στη χύτρα μέχρι να μαλακώσουν.
- Τις στραγγίζουμε πολύ καλά, προσθέτουμε το βούτυρο, την κρέμα γάλακτος και το αλάτι και πολτοποιούμε με το ράβδομπλέντερ για να πετύχουμε ένα βελούδινο πουρέ.
- Τέλος προσθέτουμε φρέσκο τριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.
Έξυπνα Μυστικά
Αντί για χύτρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα.
Το κρέας καλό είναι να το βγάλουμε απ’ το ψυγείο να πάρει θερμοκρασία δωματίου πριν το μαγειρέψουμε.
Στον πουρέ αντί για κρέμα μπορείτε να βάλετε γάλα.
Αντί για πουρέ μπορείτε να το συνοδεύσετε με μακαρόνια ή πατάτες τηγανιτές.
Προτείνω να το συνοδέψετε με χειροποίητο ψωμί όπου μπορείτε να δείτε τη συνταγή εδώ.
Καλή επιτυχία περιμένω τα σχόλια και τις φωτογραφίες σας !
Διατροφική Αξία
Θερμίδες: 1213.47kcal | Υδατάνθρακες: 72.38g | Πρωτεΐνη: 50.82g | Λιπαρά: 76.78g | Κορεσμένα Λιπαρά: 22.91g | Φυτικές Ίνες: 9.06g | Σάκχαρα: 15.03g
Προσωπική σημείωση