Δεν ξέρω για εσάς αλλά εγώ λατρεύω την γεύση της καρύδας. Γι αυτό και ότι έχει ινδοκάρυδο είναι αγαπημένο μου. Έχω ενθουσιαστεί με αυτή την συνταγή απλά φτιάξτε τα. Είναι τόσο εύκολα και πεντανόστιμα δεν θα το πιστεύετε !!
Πάμε κουζίνα να φτιάξουμε σπιτικά Μπάουντι.
Μπάουντι
Ένα υπέροχο γλυκό με άρωμα καλοκαιριού !
Εργαλεία
- Κατσαρόλα
- Μαρίζ
- Μπεν Μαρί
- Μακρόστενη φόρμα Κέικ (10 χ 32 εκ.)
Συστατικά
- 3 κούπες Ινδοκάρυδο
- 1 κούπα Κρέμα Γάλακτος
- ½ κούπα Ζάχαρη
- ½ κούπα Βούτυρο
- ½ κ.γ Υγρή Βανίλια ή όποια άλλη θέλετε
Για επικάλυψη
- 250 γρ Κουβερτούρα Γάλακτος
Οδηγίες
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα την κρέμα και την ζάχαρη σε χαμηλή προς μέτρια θερμοκρασία. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το βούτυρο συνεχίζοντας το ανακάτεμα 2-3 λεπτά περίπου.
- Μόλις λιώσει το βούτυρο προσθέτουμε το ινδοκάρυδο και τη βανίλια και ανακατεύουμε 1-2 λεπτά.
- Κατεβάζουμε από την φωτιά και βάζουμε το μείγμα σε στενόμακρη φόρμα του κέικ. Στην φόρμα βοηθάει πολύ μια λαδόκολλα ή μεμβράνη να βγει εύκολα.
- Αφήνουμε στο ψυγείο 3-4 ώρες ή στην κατάψυξη για λίγο να παγώσει. Μπορούμε να το φτιάξουμε από το προηγούμενο βράδυ και να το φυλάξουμε στο ψυγείο.
- Κόβουμε στενόμακρες μπάρες και τις βουτάμε σε κουβερτούρα που λιώνουμε σε μπεν μαρι.
- Αφήνουμε να στεγνώσουν πάνω στην λαδόκολλα και μετά απολαμβάνουμε!
Έξυπνα Μυστικά
Αν δεν έχετε κρέμα γάλακτος φτιάξτε τα με εβαπορέ.
Αν δεν έχετε στενόμακρη φόρμα σε ταψάκι ή πλάθετε με τα χέρια.
Δοκιμάστε να τις φτιάξετε είναι πεντανόστιμες! Καλή Γλυκιά Σοκολατένια όρεξη !!
Διατροφική Αξία
Θερμίδες: 276.56kcal | Υδατάνθρακες: 17.68g | Πρωτεΐνη: 1.84g | Λιπαρά: 23.9g | Κορεσμένα Λιπαρά: 17.18g | Φυτικές Ίνες: 3.07g | Σάκχαρα: 13.77g