Βάζουμε τη χύτρα να κάψει και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο, βάζουμε τα οσομπούκο να πάρουν χρώμα και από τις 2 μεριές.
Τα βγάζουμε σε ένα πιάτο, τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
Προσθέτουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι, το καρότο, και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε 2 - 3 λεπτά μέχρι να γυαλίσουν.
Προσθέτουμε το κρέας ανακατεύουμε και σβήνουμε με κρασί, προσθέτουμε το ζωμό και βράζουμε 30 λεπτά στην χύτρα μέχρι να μαλακώσει.
Μόλις δούμε ότι το κρέας έχει μαλακώσει, πολτοποιούμε τα λαχανικά με το ραβδομπλέντερ και σερβίρουμε με πουρέ.
Για τον πουρέ
Βράζουμε τις πατάτες 12 λεπτά στη χύτρα μέχρι να μαλακώσουν.
Τις στραγγίζουμε πολύ καλά, προσθέτουμε το βούτυρο, την κρέμα γάλακτος και το αλάτι και πολτοποιούμε με το ράβδομπλέντερ για να πετύχουμε ένα βελούδινο πουρέ.
Τέλος προσθέτουμε φρέσκο τριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.
Notes
Αντί για χύτρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα.Το κρέας καλό είναι να το βγάλουμε απ’ το ψυγείο να πάρει θερμοκρασία δωματίου πριν το μαγειρέψουμε.Στον πουρέ αντί για κρέμα μπορείτε να βάλετε γάλα.Αντί για πουρέ μπορείτε να το συνοδεύσετε με μακαρόνια ή πατάτες τηγανιτές.Προτείνω να το συνοδέψετε με χειροποίητο ψωμί όπου μπορείτε να δείτε τη συνταγή εδώ.Καλή επιτυχία περιμένω τα σχόλια και τις φωτογραφίες σας !