Μουσακάς

4.2K

Μουσακάς κλασσική αξία ένα από τα αγαπημένα ελληνικά φαγητά, λίγο παρεξηγημένος. Νομίζω πως πολλοί από σας τον έχουν παρεξηγήσει,και νομίζουν ότι είναι δύσκολο φαγητό. Εγώ θα μοιραστώ μαζί σας την συνταγή μου,αυτή που φτιάχνω από πολύ μικρή.

Νομίζω ότι με τα μυστικά μου θα σας αλλάξω γνώμη. Δεν θέλει κόπο θέλει τρόπο. Πάμε να φτιάξουμε παρέα τον πιο καλοκαιρινό πεντανόστιμο, Μουσακά μου.

5 από 7 ψήφους

Μουσακάς

Η πιο δημοφιλής Ελληνική συνταγή !
Μερίδες 12
Προετοιμασία 1 ώρα 30 minutes
Ψήσιμο 50 minutes
Συνολικός χρόνος 2 ώρες 20 minutes

Εργαλεία

  • Κατσαρόλα
  • Ξύλινη Κουτάλα
  • Σπάτουλα Σερβιρίσματος
  • Ταψί
  • Αντικολλητικό Τηγάνι

Συστατικά

Λαχανικά

  • 6 Πατάτες
  • 3 Μελιτζάνες μεγάλες
  • ¼ κούπας Ελαιόλαδο

Κιμάς

Κρέμα

Τελείωμα

  • 50 γρ Κεφαλοτύρι
  • 3 κ.σ. Βούτυρο
  • Φρυγανιά τριμμένη

Οδηγίες

Για τα λαχανικά

  • Κόβουμε φέτες τις πατάτες τις λαδώνουμε,και τις ψήνουμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα, στους 200 βαθμούς για 10-15 λεπτά,ανάλογα τον φούρνο σας να προψηθούν.
  • Το ίδιο κάνουμε και με τις μελιτζάνες,τις κόβουμε τις λαδώνουμε και τις ψήνουμε.
  • Αφήνουμε τις πατάτες και τις μελιτζάνες σε απορροφητικό χαρτί,και συνεχίζουμε.

Για το κιμά

  • Βάζουμε σε ένα τηγάνι το λάδι και τον κιμά,και δεν ανακατεύουμε καθόλου.
  • Μόλις αλλάξει χρώμα απλά τον γυρνάμε,να ψηθεί και από την άλλη μεριά.
  • Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε τέλος προσθέτουμε τον πελτέ να ψηθεί και τελειώνουμε με την ντομάτα και το νερό.
  • Θα είναι έτοιμος σε 10-15 λεπτά σε μέτρια φωτιά και όταν δούμε ότι δεν έχει υγρά.
  • Πριν τον κατεβάσουμε από την φωτιά, προσθέτουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό. Μπορείτε να φτιάξετε το κιμά και τα λαχανικά, από το προηγούμενο βράδυ.

Για τη κρέμα

  • Και τελειώνουμε με τη κρέμα, βάζουμε το βούτυρο και το αλεύρι στην κατσαρόλα.
  • Ανακατεύουμε να ψηθεί το αλεύρι και να αλλάξει χρώμα προσθέτουμε και τα μπαχαρικά.
  • Ρίχνουμε λίγο-λίγο το χλιαρό γάλα και ανακατεύουμε ζωηρά, μέχρι να πήξει η κρέμα.

Για το τελείωμα

  • Κατεβάζουμε από την φωτιά και ανάβουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς, βουτυρώνουμε το ταψί και ρίχνουμε κάτω τριμμένη φρυγανιά και πάνω τα μισά λαχανικά.
  • Πάνω από τα λαχανικά τριμμένο κεφαλοτύρι, κιμά και πάλι λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι.
  • Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα λαχανικά, κεφαλοτύρι και τελειώνουμε με τη κρέμα. Επάνω από τη κρέμα βάζουμε τριμμένο κεφαλοτύρι, φρυγανιά και κομμάτια βούτυρο.
  • Ψήνουμε τον Μουσακά 50 λεπτά περίπου και ανάλογα πως ψήνει ο φούρνος σας.
    Έναρξη Χρονομέτρου Ψησίματος

Έξυπνα Μυστικά

Μουσακάς
Αν θέλετε μπορείτε να κάνετε τον κιμά και τα λαχανικά από το προηγούμενο βράδυ.
Αν βιάζεστε και θέλετε να τελειώσετε εύκολα, θα σας βολέψει πολύ αυτή η λύση.
Μπορείτε να βάλετε και κολοκυθάκια ή μόνο μελιτζάνες, εγώ έτσι το φτιάχνω.
Αν δεν θέλετε να έχει πολύ κιμά, μπορείτε να βάλετε λιγότερο (400-500 γρ.).
Καλή επιτυχία και περιμένω τα σχόλιά σας !!
Θερμίδες: 599.72kcal
Πιάτο: Κιμάς, Λαχανικά
Κουζίνα: Ελληνική
Keyword: Καθημερινές, Καλοκαιρινά, Κυρίως Πιάτο
Επίπεδο Δυσκολίας: Μέτρια

Διατροφική Αξία

Θερμίδες: 599.72kcal | Υδατάνθρακες: 29.36g | Πρωτεΐνη: 22.42g | Λιπαρά: 44.49g | Κορεσμένα Λιπαρά: 19.73g | Φυτικές Ίνες: 5.8g | Σάκχαρα: 10.52g

Προσωπική σημείωση

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Βαθμολογία Συνταγής




Close
Elpidas Little Corner© Copyright 2020. All rights reserved.
Close