Όπως έχουμε πει πολλές φορές το κεφάλαιο Πίτα δεν τελειώνει ποτέ, το ίδιο και η τεχνική της. Ήρθε η θεία μου από την Αμερική, της έχω τρελή αδυναμία, δεν μου χαλάει ποτέ χατήρι. Μεγάλωσε στο Καρπενήσι και φτιάχνει από πολύ μικρή πίτες, έπρεπε να φτιάξω πίτα μαζί της. Και φτιάξαμε μια φανταστική ξεροψημένη και διαφορετική Τυρόπιτα, πάρτε υλικά και φτιάξτε την.
Πάμε στην κουζίνα μου να μοιραστώ μαζί σας όλα τα μυστικά της θείας μου, φτιάχνω καφέ ελάτε.
Τυρόπιτα elpidas little corner
Σίγουρα η πιο αγαπητή σε όλους, σας έχω μια διαφορετική συνταγή !
Εργαλεία
- Μίξερ
- Μπολ
- Πλάστης ξύλινος
- Πλαστήρι
- Σπάτουλα
- Ταψί 36 εκ.
Συστατικά
Για τη ζύμη
- 550 γρ Αλεύρι Κούλα
- 300 γρ Νερό χλιαρό
- 1 κ.σ. Ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. Ξύδι
- ½ κ.σ. Αλάτι Μεσολογγίου
Για τη γέμιση
- 400 γρ Φέτα κατσικίσια
- 200 γρ Τυρί Κότατζ
- 200 γρ Κρέμα Τυριού
- 4 Αυγά
Για το φύλλο
- ½ φλ. Ελαιόλαδο
Οδηγίες
Για τη ζύμη
- Βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης, ανακατεύουμε και ζυμώνουμε, μέχρι να γίνει μαλακή ζύμη.
- Η ζύμη κολλάει ελαφρώς δεν πρέπει να είναι σφιχτή, χωρίζουμε σε 9 κομμάτια τη ζύμη μας.
- Κάνουμε 9 μπαλάκια και τα αφήνουμε σε λαδωμένο μπολ, να ξεκουραστούν μισή ώρα.
Για τη γέμιση
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα τυριά,.
- Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά για 10 λεπτά περίπου.
- Έχουμε σε ένα μπολ τα τυριά και σε άλλο μπολ τα αυγά, δεν τα ανακατεύουμε.
Για τελείωμα
- Ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς, και συνεχίζουμε πάμε να ανοίξουμε τα φύλλα.
- Ανοίγουμε 9 λεπτά φύλλα, λαδώνουμε και το ταψί, βάζουμε κάτω ένα φύλλο και τα τυριά.
- Πάνω από τα τυριά με το χέρι, απλώνουμε 2-3 κ.σ αυγά (πρέπει είναι σφιχτά σαν μαρέγκα).
- Μετά από τα 3 φύλλα, στα επόμενα φύλλα ραντίζουμε ενδιάμεσα 1-2 κ.σ ελαιόλαδο.
- Κάνουμε το ίδιο μέχρι να τελειώσουν όλα τα φύλλα και η γέμιση, κρατάμε λίγο από τα αυγά.
- Τελειώνουμε την πίτα με 2-3 κ.σ αυγά που κρατήσαμε και 2-3 κ.σ περίπου λάδι γύρω - γύρω.
- Ψήνουμε 40-45 λεπτά περίπου, μέχρι η πίτα μας να πάρει χρυσό χρώμα πάνω και κάτω.Έναρξη Χρονομέτρου Ψησίματος
Έξυπνα Μυστικά
Τα αυγά θέλουν πολύ καλό χτύπημα, να γίνουν σφιχτά σαν μαρέγκα.
Η πίτα σας θα πάρει τέλειο χρυσό χρώμα και θα γίνει τραγανή.
Άνοιξα και τα 9 φύλλα με νισεστέ, έτσι τελείωσα πιο εύκολα και γρήγορα.
Το νερό εξαρτάται από το αλεύρι και τη θερμοκρασία, γι αυτό γράφω περίπου.
Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται πάντα από το πως ψήνει ο φούρνος σας.
Διατροφική Αξία
Θερμίδες: 288.68kcal | Υδατάνθρακες: 25.04g | Πρωτεΐνη: 9.47g | Λιπαρά: 16.57g | Κορεσμένα Λιπαρά: 6.8g | Φυτικές Ίνες: 0.82g | Σάκχαρα: 1.68g
Προσωπική σημείωση