Τούρτα Σοκολάτας bueno

6.7K

Η μαγική Τούρτα Σοκολάτας bueno, νομίζω είναι λίγο από όλα τα έχει όλα. Την έφτιαξα πριν 6 χρόνια στα γενέθλια της Κατερίνας μου και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Όποιος αγαπάει την σοκολάτα θα την ερωτευθεί, δεν ξέρω πώς να σας την περιγράψω πρέπει να τη δοκιμάσετε για να καταλάβετε.

5 από 8 ψήφους

Τούρτα Σοκολάτας Bueno

Η μαγική σοκολατένια τούρτα Bueno, νομίζω είναι λίγο από όλα, τα έχει όλα !
Μερίδες 18
Προετοιμασία 2 ώρες
Ψήσιμο 3 ώρες
Συνολικός χρόνος 5 ώρες

Εργαλεία

  • Αυγοδάρτη
  • Ξύλινη Κουτάλα
  • Μαρίζ
  • Σπάτουλα Τούρτας
  • Αντικολλητικό Τηγάνι
  • 3 τεμ Ταψί 20 εκ.

Συστατικά

Παντεσπάνι

Κρέμα Σοκολάτας

  • 300 γρ Φρέσκο Γάλα
  • 50 γρ Ζάχαρη
  • 50 γρ Βούτυρο
  • 40 γρ Κουβερτούρα
  • 25 γρ Κάστερ Πάουντερ
  • 1 κ.γ. Υγρή Βανίλια ή όποια άλλη θέλετε

Κρέμα Φερέρο

  • 350 γρ Δίχρωμη Πραλίνα
  • 300 γρ Κρέμα Τυριού

Γκανάζ

  • 250 γρ Κουβερτούρα
  • 200 ml Κρέμα Γάλακτος
  • 1 κ.γ. Μέλι

Καραμελωμένα Φουντούκια

  • 150 γρ Φουντούκια
  • 70 γρ Ζάχαρη
  • 20 γρ Νερό
  • 4 γρ Βούτυρο (Προαιρετικά)

Για επάνω και ενδιάμεσα

  • Καραμελωμένα Φουντούκια
  • Κουβερτούρα
  • Γκοφρέτα με Φουντούκι ή Φερέρο

Οδηγίες

  • Βάζουμε σε ένα τηγάνι το νερό με τη ζάχαρη να βράσει, στη συνέχεια προσθέτουμε τα φουντούκια, ανακατεύουμε συνέχεια με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να καραμελώσουν.
  • Τέλος πριν κατεβάσουμε από τη φωτιά προσθέτουμε το βούτυρο και το αλάτι.
  • Αδειάζουμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα να κρυώσει και την σπάμε σε κομμάτια.
  • Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν, τη ζάχαρη, το αλάτι και τη κανέλα τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε άλλο μπολ βάζουμε το Ξυνόγαλα και την σόδα ανακατεύουμε και προσθέτουμε το ηλιέλαιο και τα αυγά και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι.
  • Προσθέτουμε τα υγρά στα στερεά και ανακατεύουμε με μίξερ χειρός ή ένα σύρμα, τέλος προσθέτουμε το ζεστό καφέ.
  • Το μείγμα είναι υγρό, έτσι πρέπει να είναι, μοιράζουμε σε 3 ταψιά 18-20 εκ. αφού βάλουμε λαδόκολλα.
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για 25 λεπτά περίπου ανάλογα το φούρνο σας πάντα και πως ψήνει.
    Έναρξη Χρονομέτρου Ψησίματος
  • Βάζουμε όλα τα υλικά της κρέμας, εκτός από το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και ανακατεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να πήξει.
  • Μόλις πήξει η κρέμα προσθέτουμε το βούτυρο και κατεβάζουμε από τη φωτιά, ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε σε ένα μπολ.
  • Σκεπάζουμε τη κρέμα με μεμβράνη να ακουμπάει τη κρέμα και αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει.
  • Χτυπάμε την Πραλίνα με τη κρέμα τυριού μέχρι να αφρατέψει σκεπάζουμε με μεμβράνη και τη φυλάμε στο ψυγείο.
  • Πάμε να στήσουμε την τούρτα έχουμε και τις 2 κρέμες παγωμένες, τις βάζουμε μαζί σε ένα μπολ και τις χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός ή ένα σύρμα να αφρατέψουν.
  • Βάζουμε ένα παντεσπάνι κρέμα, ενδιάμεσα καραμελωμένα φουντούκια και γκοφρέτες, συνεχίζουμε το ίδιο με το δεύτερο και το τρίτο παντεσπάνι.
  • Καλύπτουμε με μια λεπτή στρώση κρέμας την τούρτα και την αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει, ιδανικά όλο το βράδυ.
  • Κόβουμε τη κουβερτούρα μικρά κομμάτια και την αφήνουμε στην άκρη, ζεσταίνουμε τη κρέμα γάλακτος (να μη βράσει) και περιχύνουμε πάνω από τη κουβερτούρα.
  • Σκεπάζουμε και αφήνουμε 2 λεπτά, ανακατεύουμε με μια μαρίζ και τέλος προσθέτουμε το μέλι.
  • Αφήνουμε 2-3  λεπτά να κρυώσει και καλύπτουμε την τούρτα επάνω και γύρω γύρω.
  • Στολίζουμε όπως μας αρέσει, εγώ όπως βλέπετε έχω βάλει καραμελωμένα φουντούκια, κομμάτια κουβερτούρα και γκοφρέτες με φουντούκια.

Έξυπνα Μυστικά

Μπορείτε να παραλείψετε τα καραμελωμένα φουντούκια και τις γκοφρέτες και να βάλετε φουντούκια και σοκολατάκια φερέρο ή κομμάτια κουβερτούρας.
Τούρτα Σοκολάτας bueno
Τα παντεσπάνια και οι κρέμες πρέπει να είναι παγωμένα, φτιάξτε τα από το προηγούμενο βράδυ και φυλάξτε τα στο ψυγείο θα σας βοηθήσει πολύ.
Τούρτα Σοκολάτας bueno
Καλή επιτυχία περιμένω τα σχόλια σας και τις φωτογραφίες σας !!
Θερμίδες: 590.75kcal
Πιάτο: Τούρτα
Κουζίνα: Ιταλική
Keyword: Γλυκά για Γιορτή, Τούρτες
Επίπεδο Δυσκολίας: Εύκολη

Διατροφική Αξία

Θερμίδες: 590.75kcal | Υδατάνθρακες: 59.28g | Πρωτεΐνη: 8.58g | Λιπαρά: 37.27g | Κορεσμένα Λιπαρά: 18.77g | Φυτικές Ίνες: 5.22g | Σάκχαρα: 41.61g

Προσωπική σημείωση

Join the Conversation

  1. Υπάρχει κάποιο βίντεο με την συνταγή?

    1. Καλησπέρα, προς το παρόν δεν υπάρχει

  2. 5 stars
    Πωπω,φαίνεται τέλεια!Θα την κάνω!

    1. Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια ! Χαίρομαι που σας άρεσε.

  3. Συλαίου Λαμπρινή says:

    Τι είναι το καστερ παουντερ? Πού το βρίσκουμε?

    1. Το Κάστερ Πάουντερ είναι ουσιαστικά Κορν Φλαουρ με προσθήκη βανίλιας και μπορείτε να το βρείτε στα καταστήματα τροφίμων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Βαθμολογία Συνταγής




Close
Elpidas Little Corner© Copyright 2020. All rights reserved.
Close