Βάζουμε σε ένα τηγάνι το νερό με τη ζάχαρη να βράσει, στη συνέχεια προσθέτουμε τα φουντούκια, ανακατεύουμε συνέχεια με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να καραμελώσουν.
Τέλος πριν κατεβάσουμε από τη φωτιά προσθέτουμε το βούτυρο και το αλάτι.
Αδειάζουμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα να κρυώσει και την σπάμε σε κομμάτια.
Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν, τη ζάχαρη, το αλάτι και τη κανέλα τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
Σε άλλο μπολ βάζουμε το Ξυνόγαλα και την σόδα ανακατεύουμε και προσθέτουμε το ηλιέλαιο και τα αυγά και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι.
Προσθέτουμε τα υγρά στα στερεά και ανακατεύουμε με μίξερ χειρός ή ένα σύρμα, τέλος προσθέτουμε το ζεστό καφέ.
Το μείγμα είναι υγρό, έτσι πρέπει να είναι, μοιράζουμε σε 3 ταψιά 18-20 εκ. αφού βάλουμε λαδόκολλα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για 25 λεπτά περίπου ανάλογα το φούρνο σας πάντα και πως ψήνει.Έναρξη Χρονομέτρου Ψησίματος
Βάζουμε όλα τα υλικά της κρέμας, εκτός από το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και ανακατεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να πήξει.
Μόλις πήξει η κρέμα προσθέτουμε το βούτυρο και κατεβάζουμε από τη φωτιά, ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε σε ένα μπολ.
Σκεπάζουμε τη κρέμα με μεμβράνη να ακουμπάει τη κρέμα και αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει.
Χτυπάμε την Πραλίνα με τη κρέμα τυριού μέχρι να αφρατέψει σκεπάζουμε με μεμβράνη και τη φυλάμε στο ψυγείο.
Πάμε να στήσουμε την τούρτα έχουμε και τις 2 κρέμες παγωμένες, τις βάζουμε μαζί σε ένα μπολ και τις χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός ή ένα σύρμα να αφρατέψουν.
Βάζουμε ένα παντεσπάνι κρέμα, ενδιάμεσα καραμελωμένα φουντούκια και γκοφρέτες, συνεχίζουμε το ίδιο με το δεύτερο και το τρίτο παντεσπάνι.
Καλύπτουμε με μια λεπτή στρώση κρέμας την τούρτα και την αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει, ιδανικά όλο το βράδυ.
Κόβουμε τη κουβερτούρα μικρά κομμάτια και την αφήνουμε στην άκρη, ζεσταίνουμε τη κρέμα γάλακτος (να μη βράσει) και περιχύνουμε πάνω από τη κουβερτούρα.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε 2 λεπτά, ανακατεύουμε με μια μαρίζ και τέλος προσθέτουμε το μέλι.
Αφήνουμε 2-3 λεπτά να κρυώσει και καλύπτουμε την τούρτα επάνω και γύρω γύρω.
Στολίζουμε όπως μας αρέσει, εγώ όπως βλέπετε έχω βάλει καραμελωμένα φουντούκια, κομμάτια κουβερτούρα και γκοφρέτες με φουντούκια.
Notes
Μπορείτε να παραλείψετε τα καραμελωμένα φουντούκια και τις γκοφρέτες και να βάλετε φουντούκια και σοκολατάκια φερέρο ή κομμάτια κουβερτούρας.Τα παντεσπάνια και οι κρέμες πρέπει να είναι παγωμένα, φτιάξτε τα από το προηγούμενο βράδυ και φυλάξτε τα στο ψυγείο θα σας βοηθήσει πολύ.Καλή επιτυχία περιμένω τα σχόλια σας και τις φωτογραφίες σας !!