Γλυκιά Φλωρινέλα

Γλυκιά Φλωρινέλα

Φλωρινέλα είναι ένα τυρί για σαγανάκι και γίνεται στην Φλώρινα. Για να πω την αλήθεια τώρα το ανακάλυψα αλλά ξετρελάθηκα. Και όχι μόνο εγώ όποιος το δοκίμασε. Μπορεί να σας φανεί κάπως δοκιμάστε το όμως και δεν θα χάσετε. Μπορείτε  να βάλετε όποιο τυρί θέλετε για σαγανάκι.

Πάμε να φτιάξουμε την Γλυκιά Φλωρινέλα;; Το Ορεκτικό που έκανα για το περιοδικό ” Στείλε την συνταγή σου “.

Γλυκιά Φλωρινέλα

Υλικά

350 γρ Τυρί για σαγανάκι – Φλωρινέλα.

νερό

αλεύρι

1 αυγό

σουσάμι

γλυκό βύσσινο

λίγο καλαμποκέλαιο.

συνταγή 1986 της φίλης μου Δόμνας

Εκτέλεση

Κόβω φέτες το τυρί τις βουτάω με τη σειρά στο  νερό-αλεύρι-αυγό-σουσάμι. Αφού τις πανάρω τις αφήνω στο ψυγείο ½  με 1 ώρα. Τηγανίζω να πάρουν χρυσό χρώμα. Αφήνω σε απορροφητικό χαρτί. Την σερβίρω με γλυκό βύσσινο.

Γλυκιά Φλωρινέλα

Γίνεται με όποιο τυρί έχετε και σας αρέσει!!

image_pdf
Κατεβάστε την συνταγή
image_print
Τυπώστε τη συνταγή

You might also like

Κανενα σχόλιο

Γράψτε κάτι