Φλωρινέλα είναι ένα τυρί για σαγανάκι και γίνεται στην Φλώρινα. Για να πω την αλήθεια τώρα το ανακάλυψα αλλά ξετρελάθηκα. Και όχι μόνο εγώ όποιος το δοκίμασε. Μπορεί να σας φανεί κάπως δοκιμάστε το όμως και δεν θα χάσετε. Μπορείτε να βάλετε όποιο τυρί θέλετε για σαγανάκι.
Πάμε να φτιάξουμε την Γλυκιά Φλωρινέλα ;; Το Ορεκτικό που έκανα για το περιοδικό ” Στείλε την συνταγή σου “.
Γλυκιά Φλωρινέλα
Παραδοσιακό τυρί σαγανάκι της Φλώρινας !
Εργαλεία
- Αντικολλητικό Τηγάνι
- Αποροφητικό Χαρτί
Συστατικά
- 350 γρ Τυρί Φλωρινέλα
- 1 Αυγό
- Αλεύρι Κούλα
- Σουσάμι
- Γλυκό Βύσσινο
- Καλαμποκέλαιο
Οδηγίες
- Κόβουμε φέτες το τυρί τις βουτάμε με τη σειρά στο νερό, στο αλεύρι, στο αυγό και τέλος στο σουσάμι.
- Αφού τις πανάρουμε, τις αφήνουμε στο ψυγείο ½ με 1 ώρα.
- Τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα.
- Αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί και την σερβίρουμε με γλυκό βύσσινο.
Έξυπνα Μυστικά
Γίνεται με όποιο τυρί έχετε και σας αρέσει!!
Διατροφική Αξία
Θερμίδες: 484.89kcal | Υδατάνθρακες: 18.52g | Πρωτεΐνη: 19.71g | Λιπαρά: 37.13g | Κορεσμένα Λιπαρά: 18.9g | Φυτικές Ίνες: 0.6g | Σάκχαρα: 11.32g