Σας έχω Πανεύκολη Ζυμαρόπιτα, παλιά και πολύ αγαπημένη συνταγή. Είμαι μισή Καρπενησιώτισα όπως ξέρετε, όπως και η συνταγή της πίτας. Μας την έφτιαχνε η αγαπημένη μου θεία Ελένη, γι αυτό ήθελα να την μοιραστώ μαζί σας. Είμαι σίγουρη ότι έχετε στον κήπο ή στο ψυγείο σας κολοκυθάκια και ένα κομμάτι φέτα. Πάμε στην κουζίνα μου να σας ταξιδέψω με μια πεντανόστιμη πίτα, στο Καρπενήσι.
Πανεύκολη Ζυμαρόπιτα
Παλιά και αγαπημένη συνταγή !
Εργαλεία
- Μαρίζ
- Μπολ
- Ταψί 28 χ 37 εκ.
- Τρίφτη
Συστατικά
- 6 κούπες Κολοκυθάκια τριμμένα
- 2 κούπες Καλαμποκάλευρο
- 1½ κούπα Φέτα
- 1 κούπα Αλεύρι Κούλα
- ¾ κούπα Ελαιόλαδο
- ½ κούπα Φρέσκο Γάλα
- 4 Αυγά
- 1 κ.σ. Μυζήθρα ξηρή
- 1 κ.γ. Μπέϊκιν Πάουντερ
- Αλάτι Μεσολογγίου
- Πιπέρι
Για επάλειψη
- 3 κ.σ. Νερό
- 3 κ.σ. Βούτυρο
Οδηγίες
- Τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη τα κολοκυθάκια, δεν τα στύβουμε θέλουμε τα υγρά τους. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, να ενωθούν οι γεύσεις πολύ καλά.
- Βουτυρώνουμε ένα ταψί 28 χ 37,και ανάβουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Αδειάζουμε ομοιόμορφα το μείγμα στο ταψί και βάζουμε σκόρπια λίγο βούτυρο.
- Ρίχνουμε 2-3 κ.σ νερό και ψήνουμε την πίτα 1 ώρα περίπου, να ξεροψηθεί. Έναρξη Χρονομέτρου Ψησίματος
- Ο χρόνος ψησίματος, εξαρτάται πάντα από τον φούρνο σας και πως ψήνει.
Έξυπνα Μυστικά
Καλή επιτυχία περιμένω τα σχόλιά σας !
Διατροφική Αξία
Θερμίδες: 274.73kcal | Υδατάνθρακες: 20.87g | Πρωτεΐνη: 6.95g | Λιπαρά: 18.68g | Κορεσμένα Λιπαρά: 5.96g | Φυτικές Ίνες: 1.71g | Σάκχαρα: 2.59g
Προσωπική σημείωση