Χωρίς Ζύμωμα το εύκολο ψωμί

7.1K

Έχω φτιάξει πολλές συνταγές χωρίς ζύμωμα, λέω να φτιάξουμε άλλη μια. Χωρίς Ζύμωμα το εύκολο ψωμί σε ένα εικοσάλεπτο το ψήνεται. Η Ελίνα μου ήθελε μια συνταγή για ψωμί, αλλά να μη περιμένει ώρες. Αυτή η συνταγή σίγουρα θα σας  βολέψει αν  βιάζεστε. Μέχρι να πεις Ψωμί είναι έτοιμο μαλακό και τραγανό. Μπορείτε να το γεμίσετε με ότι σας αρέσει κασέρι ή πραλίνα. Βάλτε στο ψωμί διάφορα μυρωδικά ρίγανη, σκόρδο, ελιές. Σηκώνει πολλές παραλλαγές είμαι σίγουρη ότι θα το αγαπήσετε. Πάμε να φτιάξουμε εύκολο ψωμί χωρίς ζύμωμα, μέχρι να πείτε ψωμί.

5 από 10 ψήφους

Χωρίς Ζύμωμα το εύκολο ψωμί

Δοκιμάστε το και παίξτε με την ζύμη και τις γεύσεις που σας αρέσουν !
Μερίδες 1 καρβέλι
Προετοιμασία 30 minutes
Ψήσιμο 50 minutes
Ωρίμανση Ζύμης 20 minutes
Συνολικός χρόνος 1 ώρα 40 minutes

Εργαλεία

  • Γάστρα
  • 2 Μπολ
  • Σπάτουλα
  • Ταψί

Συστατικά

Οδηγίες

  • Βάζουμε σε ένα μπολ το νερό και τη μαγιά και αφήνουμε για 10 λεπτά. Θα δούμε ότι θα βγάλει φουσκάλες και θα φουσκώσει.
  • Βάζουμε σε άλλο μπολ το αλεύρι και αλάτι ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
  • Μόλις περάσουν τα 10 λεπτά προσθέτουμε την μαγιά στο αλεύρι. Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι και μόλις ξεκολλήσει από το μπολ, σκεπάζουμε και αφήνουμε 20 λεπτά να φουσκώσει.
  • Ανάβουμε τον φούρνο στις αντιστάσεις στους 200 βαθμούς.
  • Και βάζουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί ή σε μια γάστρα.
  • Όταν περάσουν τα 20 λεπτά και διπλασιαστεί η ζύμη, δίνουμε σχήμα. Διπλώνουμε μια δυο φορές την ζύμη και δίνουμε σχήμα στο ψωμί. Κόβουμε με ένα ψαλίδι πάνω το ψωμί, κάνουμε 4-5 γραμμές.
  • Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι ή σουσάμι το ψωμί, ότι σας αρέσει.
  • Ψήνουμε περίπου 25-30 λεπτά πάντα ανάλογα πως ψήνει ο φούρνος σας.
    Έναρξη Χρονομέτρου Ψησίματος
  • Εμένα μου αρέσει ξεροψημένο το έψησα 30 λεπτά και έγινε όπως το θέλω.

Έξυπνα Μυστικά

 
Χωρίς Ζύμωμα το εύκολο ψωμί
Προσέχουμε το νερό να μην είναι καυτό και κάψουμε την μαγιά.
Αν κολλάει η ζύμη λαδώνουμε τα χέρια μας ή ρίχνουμε, ελάχιστο αλεύρι.
Η ζύμη πρέπει να κολλάει ελαφρώς, δεν προσθέτουμε πολύ αλεύρι.
 
Καλή σας Όρεξη !!
Θερμίδες: 1792.75kcal
Πιάτο: Ψωμί
Κουζίνα: Ελληνική
Keyword: Χωρίς Ζύμωμα
Επίπεδο Δυσκολίας: Πολύ Εύκολη

Διατροφική Αξία

Θερμίδες: 1792.75kcal | Υδατάνθρακες: 374.08g | Πρωτεΐνη: 61.18g | Λιπαρά: 8.41g | Κορεσμένα Λιπαρά: 1.45g | Φυτικές Ίνες: 9.98g | Σάκχαρα: 0.81g

Προσωπική σημείωση

Join the Conversation

  1. 5 stars
    Το έκανα πάνω σε ένα καταφύγιο σε σόμπα και έγινε σούπερ … Μπράβο ρε Ελπίδα…

    1. Χαίρομαι !! Σ ευχαριστώ για τα θετικά σου σχόλια.

  2. Αγαπητή Ελπίδα, κάνω το ψωμί σου εβδομαδιαία, ακολουθώντας τις οδηγίες σου. Όμως, ενώ φουσκώνει η μαγιά κανονικά και το ζυμάρι μετά τα 20-25λεπτά, όταν το φουρνίζω απλώνει στο ταψί και δεν γίνεται φουσκωτό. Το πλάθω σε φρατζόλα με μικρή διάμετρο αλλά οι φέτες ψωμιού δεν είναι αρκετά φουσκωτές. Το ίδιο συμβαίνει και με την ;ίδια παλαιότερη συνταγή σου με τις αναλογίες με κούπες. Τι πρέπει να κάνω για να μείνει φουσκωτό το ψωμί? Συγχαρητήρια για τις συνταγές σου γενικά, αλλά και ειδικότερα στο εύκολο τσουρέκι που είναι το καλύτερο/νοστιμότερο/αφρατότερο/ευκολότατο τσουρέκι που υπάρχει ever !!!

    1. Καλησπέρα σε ευχαριστώ πολύ!!Τι αλεύρι χρησιμοποιείς;; Μπορείς να το βάλεις σε πιο μικρό και πιο ψιλό σκεύος αν το θέλεις φουσκωτό!!

  3. Ευχαριστώ για την άμεση απάντησή σου. Χρησιμοποιώ 2 κούπες Γιώτης μπλε γ.ο.χ. και 1 1/2 κούπα σκληρό ΑΒ βιολογικό. Μήπως να βάλω 2 κούπες σκληρό και 1 1/2 γ.ο.χ?

    1. Ναι καλύτερα να βάλεις πιο πολύ σκληρό!! Και πιο μικρό σκεύος,να γίνει φουσκωτό όπως σου αρέσει !!
      Παρακαλώ καλή επιτυχία!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Βαθμολογία Συνταγής




Close
Elpidas Little Corner© Copyright 2020. All rights reserved.
Close